r
Nosalty Logó

Szuperegészséges túrópizza

Rosanics Petra
Szuperegészséges túrópizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

490
Kalória
39.2g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
19g
Zsír
187.5g
Víz
100.2g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 490 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 1954 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3751 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 490 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9106.5 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    2701 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    749.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1406 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    15005 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 1954 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1205 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és botmixszerrel nagyjából homogénre keverjük.
  2. Két tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a papírokat megkenjük kókuszolajjal, majd belisztezzük.
  3. A tésztát kézzel még meggyúrjuk (ha túl ragadósnak érezzük, még adhatunk hozzá zabpehelylisztet), és kétfelé szedjük. Egy-egy adagot a két lisztes sütőpapírra teszünk, és azon szétnyújtjuk.
  4. A tésztát 10 percre fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük (ha befér a tepsi, ha nem, akkor kihagyhatjuk ezt a lépést), a sütőt pedig 200°C-ra előmelegítjük.
  5. 15 percig elősütjük, majd kivesszük és feldíszítjük.

A feltéthez:

  1. A tésztát a ketchuppal megkenjük, megfokhagymázzuk, majd rárakjuk a sonkát, a felkarikázott paradicsomot és a bazsalikomot, végül rászórjuk a reszelt parmezánt.
  2. 20 percig sütjük, majd azonnal neki is eshetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy életmódváltós fitneszedzőtől van ez a recept, amit ő is úgy kapott mástól, szóval az igazi eredete ismeretlen. Viszont nagyon finom, szinte annyira, mint az igazi pizza, amivel ellenben nagyon egészséges, mert rengeteg benne a protein és viszonylag szénhidrátszegény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek