Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török feta sajtos-kapros pogácsa

Török feta sajtos-kapros pogácsa
Török feta sajtos-kapros pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még a NLCafén találtam, és az egyik kedvencem lett. :) Nem mintha sok olyan sütemény lenne, amit nem szeretnék. :D
Ha nem kapunk görög joghurtot, a hazai tejfölünk is megteszi helyette.
Gyakran fogyasztják reggelire tea mellé, jellegzetes félhold formátumban sütve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, az 1 egész tojást, a sót, és morzsoljuk bele a feta sajtot.
  2. A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsuk fel, és szórjuk a többi alapanyaghoz. Öntsük hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrjuk össze a masszát.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kétujjnyi vastagra. Eredetileg félhold alakúra kéne szúrni, de használjuk a megszokott pogácsaszaggatót.
  4. Tetejüket kenjük meg a tojássárgájával, és szórjuk meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 954
elküldve: 4
receptkönyvben: 417
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Somogyi Kinga

Mióta szakács: 2010.01.24.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

feta sajtos-kapros-olajbogyós pogácsa fekete szezámmaggal, fűszeres-görög joghurtos pogácsa

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susieliom
Susieliom / susieliom Wed, 2015-12-30 23:38

Én már többször készítettem, mindig nagyon beválik! A 30 perc sütés mondjuk nekem sok, kb negyed óra után ki szoktam venni, akkor már megpirul, de még jó puha a belseje! Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-15 11:32

Szia!
kiprobaltam ezt a pogacsat,de sajnos nekem nagyo szaraz lett,a kulso resze jol megbarnult,de kemeny lett,a belseje pedig még nem sult meg,kicsit nyers kinezete van,es az ize sem az igazi..:(((
Tudnal nekem segiteni hogy mit lehet ilyenkor tenni?villanysutom van,legkeverésesre raktam be 220 fokra...

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-08-15 11:39

Kedves Pogitakarok! Akkor lehet hogy nem a recepttel van gond, bár ezt nem én készítettem, hanem a sütési móddal. A rceptfeltöltő 220°C fokot írt alul-felül sütéssel, Te pedig 220°C fokon sütötted hőlégkeveréssel. Az nagyon sok! az sima sütésen 240°C foknak felel meg. Ilyenkor, ha hőlégkeverést használsz, 20°C fokkal kevesebbre állítsd a sütőt, mint a megadott, kivéve, ha az hőlégkeverésessel van megadva. Az ízét illetőleg, lehet, hogy egy picit több só segít, de ezt te tudod ízlésedre állítani, próbáld megkóstolni a nyers tésztát! Szerintem még egy próbát megér, ne add fel! Üdv: Mrs Smith

fukung
fukung Wed, 2010-03-31 11:45

Szia,

szívesen kipróbálnám a pogit, viszont szeretnék teljes kiörlésű rozs lisztet használni hozzá..szerinted milyen arányban keverjem a finom liszttel? :)

köszi!

954
görög joghurt 2.5 dl
olívaolaj 1 dl
vaj 10 dkg
tojás 1 db
finomliszt 35 dkg
1 teáskanál
sütőpor 2 tk
feta sajt 20 dkg
kapor 1 csokor
fekete olajbogyó 10 db
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint