Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös kenyér

Baconös kenyér
Baconös kenyér
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott a kenyerünk, nekiálltam sütni. Nagyon finom lett, Gábor fiam rögtön nekiesett. Igazán tartalmas, jó ízű kenyeret kaptam, ki fogom próbálni sonkával is. Már csak azért is, mert itt a húsvét.
Senki ne féljen a kenyérsütéstől, mert semmi exra nincs benne, és sokkal ízletesebb, tömörebb kenyeret kapunk, mint amit a boltokban árulnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A liszt és folyadék aránya mindig a liszt minőségétől függ, én sem tettem bele rögtön az összes folyadékot. Nekem ez a liszt most felvette a hozzávalókban írt  folyadékot.
Kelt tésztánál bevált módszerem, hogy a sütő aljába rakok egy fémkonzerves dobozba vizet.  Ettől nem szárad ki a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral összekeverjük, és meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen megfuttatjuk.
  2. A sima lisztet átszitáljuk, belerakjuk a réteslisztet és a sót. Összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, és összedolgozzuk. Apránként adjuk hozzá az olajat, és még mindig dagasszuk egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától, és nem lesz szép tiszta a kezünk. Kb. 20 perc.
  4. Ekkor letakarjuk az edényt, és meleg helyen kelesztjük a tésztát. Ez kb. 1/2 óra.
  5. Ha megkelt, kiborítjuk lisztes felületre, kezünkkel széthúzogatjuk kb. 50x50 cm-re, mint ha lángos lenne.
  6. Megszórjuk apróra vágott bacon szalonnával, és feltekerjük, mint a bejglit.
  7. Megformázzuk, kiolajozott formába rakjuk, és még 1/2 órát kelesztjük.
  8. Tetejét bevagdossuk, és előmelegített  sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

szalonnás kenyér, baconnel sült kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

treni75
treni75 Mon, 2011-05-02 11:52

Szia Erika!

Nagyon szép lett a kenyered:)Én is sütöttem már hasonlót,csak én tettem bele reszelt sajtot is,illetve a tetejét megkentem tojássárgájával és arra is szórtam sajtot.Próbáld ki,így is nagyon fincsi lesz:)
Reni

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-05-02 14:09

Kedves treni75!
Köszönöm a dicséretet, igen én is szoktam variálni a belevalókat, most például medvehagymás kenyeret készítettem.
Üdv: Erika

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-05-01 20:52

Szia Erika!
Nagyon szép a kenyered! Én is szoktam sütni, de bacon-nel még nem próbáltam, majd ezután. Jó ötletet adtál.
Szép estét
Edit

782
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 20 dkg
tej 3.2 dl
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 4 ek
cukor 0.5 teáskanál
2 kávéskanál
bacon 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál