r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Bettymami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bettymami
Fehér kenyér Bettymami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 589 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 589 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, én ezt régebben mindiga kenyérsütőgépre bíztam, de amióta megvan a robotgépem, az intézi ezt el nekem.
  2. Amikor kész a gépi dagasztás, egyszer kézzel még átgyúrjuk, cipót formázunk, és kb.fél órát hagyjuka tálban letakarva kelni.
  3. Majd ismét átgyúrás, és újabb 1/4 óra pihi.
  4. Ezután megformázzuk,és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét rátesszük,és ismét hagyjuk,amíg kb. a duplájára kel.
  5. Majd egy éles késsel bevágjuk, és addig hagyjukmég kelni, amíg a vágások kicsit szétnyílnak.
  6. A jénai tetejét jól bespricceljükhideg vízzel, rárakjukaz aljára, ésbetoljuka 220 fokosra előmelegített sütőbe.
  7. 40 perc után levesszüka tetejét, és így sütjükmég 10 percig.Ha kész, rácsra tesszükhűlni, és még forrón lespricceljükhideg vízzel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 54924
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehér kenyér Bettymami konyhájából
Bettymami 24 recept

Egy idő után kicsit elég volt már a "kockaformából", amit a kenyérsütőgép produkált, így gondoltam, kipróbálom a sütőben megsütni a gép által kidolgozott tésztát, és szinte mindig jól is sikerült. Annyi itt a fontos, hogy így valamivel keményebb tésztát kell dagasztani, különben a tepsiben a keléskor meglágyul, "elterpeszkedik a tészta", és széles, lapos kenyér lesz belőle. Lehet venni különböző féle/fajta eszközt erre a célra is. Én eleinte csak simán sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, ma már egy 8 literes jénaiban vagy más néven kacsasütő tálban sütöm a kenyereket.

Hozzászólások (2)

Torma

Nagyon szép!!! Üdv, Torma :)

Bettymami

Köszi! :)

Törölt felhasználó

Megsütöttem, köszönöm, els? kenyerem volt, jó lett. Jénaimnak nincs teteje, ezért összekombináltam egy másik recept sütési módszerével, ahol alá egy tepsi vizet irnak. Az alja ránézésre meg sem sült emiatt,de felvágva mégis rendben volt. Viszont nem volt ropogós héj az alján, csak a sápadt, bár megsült tészta. A Te módszereddel szépen megsül az alja is? Mert akkor veszek egy másik tálat a cél érdekében.

gazdabolt

A vizet 10 -15 perc múlva ki kell venni,mert addig már van elé g?z.Csak 1-2 dl. vizet kell betenni egy edénybe,már akkor,amikor melegszik a süt?,s miel?tt berakjuk a kenyeret,így addig jó g?z?s lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek