r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Bettymami konyhájából

Bettymami
Fehér kenyér Bettymami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

589
Kalória
14.4g
Fehérje
102.5g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
68.6g
Víz
26.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, én ezt régebben mindiga kenyérsütőgépre bíztam, de amióta megvan a robotgépem, az intézi ezt el nekem.
  2. Amikor kész a gépi dagasztás, egyszer kézzel még átgyúrjuk, cipót formázunk, és kb.fél órát hagyjuka tálban letakarva kelni.
  3. Majd ismét átgyúrás, és újabb 1/4 óra pihi.
  4. Ezután megformázzuk,és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét rátesszük,és ismét hagyjuk,amíg kb. a duplájára kel.
  5. Majd egy éles késsel bevágjuk, és addig hagyjukmég kelni, amíg a vágások kicsit szétnyílnak.
  6. A jénai tetejét jól bespricceljükhideg vízzel, rárakjukaz aljára, ésbetoljuka 220 fokosra előmelegített sütőbe.
  7. 40 perc után levesszüka tetejét, és így sütjükmég 10 percig.Ha kész, rácsra tesszükhűlni, és még forrón lespricceljükhideg vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy idő után kicsit elég volt már a "kockaformából", amit a kenyérsütőgép produkált, így gondoltam, kipróbálom a sütőben megsütni a gép által kidolgozott tésztát, és szinte mindig jól is sikerült. Annyi itt a fontos, hogy így valamivel keményebb tésztát kell dagasztani, különben a tepsiben a keléskor meglágyul, "elterpeszkedik a tészta", és széles, lapos kenyér lesz belőle. Lehet venni különböző féle/fajta eszközt erre a célra is. Én eleinte csak simán sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, ma már egy 8 literes jénaiban vagy más néven kacsasütő tálban sütöm a kenyereket.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...