Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér Kdritától

Házi kenyér Kdritától
Házi kenyér Kdritától
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tv–ben láttam, kipróbáltam. Nos bevált!! Hétvégén én nem veszek kenyeret.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki igazán jó kenyeret akar enni. Mert a jó kenyérhez tényleg csak ennyi kell.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és a vízzel összedolgozzuk. Kb. 10 percig dagasztjuk. (A legjobb deszkán.) Lisztezett tálban 45 percig kelesztjük.
  2. Újra dagasztjuk úgy, hogy a levegőt kissé kinyomkodjuk belőle. Majd újabb 40 percig kelesztjük, de már a lisztezett sütőlapon. Az idő felénél bevágjuk a tetejét.
  3. 180 °C-os sütőben 40 perc alatt megsütjük. (A sütőben az idő felénél megszoktam vízzel kenni.) Hideg vízzel lekenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 654
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi kenyér, fehér kenyér, kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

458
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 1 dkg
1 tk
víz 3 dl