r
Nosalty Logó

Jénaiban sült kenyér Zsuzsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jénaiban sült kenyér Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 3884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6280.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    4316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    773.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 3884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!
  2. Néhány (6-8) órán keresztül letakarva kelesztjük. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.
  3. A jénait kivajazzuk, megszórjukliszttel. Beleöntjüka megkelt tésztát, rátesszüka jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  4. Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levesszüka tetőt, és 3-4 percig pirítjuk.
  5. Kiborítjukaz edényből, langyosan szeleteljük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9850
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "cigánykenyérből" jött az ötlet. Gondoltam kelesztem tovább, és ez lett az eredmény. A családom nagyon szereti. Egy kenyér majdnem elég 4 napig.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek