Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jénaiban sült kenyér Zsuzsa konyhájából

Jénaiban sült kenyér Zsuzsa konyhájából
Jénaiban sült kenyér Zsuzsa konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "cigánykenyérből" jött az ötlet. Gondoltam kelesztem tovább, és ez lett az eredmény. A családom nagyon szereti. Egy kenyér majdnem elég 4 napig.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sütőforma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!
  2. Néhány (6-8) órán keresztül letakarva kelesztjük. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.
  3. A jénait kivajazzuk, megszórjuk liszttel. Beleöntjük a megkelt tésztát, rátesszük a jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  4. Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levesszük a tetőt, és 3-4 percig pirítjuk.
  5. Kiborítjuk az edényből, langyosan szeleteljük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 148
elküldve: 10
receptkönyvben: 115
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa0514

Mióta szakács: 2012.08.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fehér kenyér jénaiban, jénai tálban sült kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

periscope
periscope / periscope Sun, 2013-02-03 13:36

Jól néz ki, tetszik a recept. Egy kérdésem lenne, mekkora átmérőjű jénaiban kell sütni? Köszi :-)
üdv. Erzsi

485
finomliszt 1 kg
1 ek
víz 6 dl
élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 tk
finomliszt 0.5 evőkanál