Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölybúzapelyhes kenyér

Tönkölybúzapelyhes kenyér
Tönkölybúzapelyhes kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy története nincs, elfogyott a kenyerünk. Férjem 24 órás ügyeletbe megy, ilyenkor nagyobb kenyeret sütök, hogy a hazait vihesse magával. A Diabestar liszt cukorbetegek részére készült, és jó ízű, ropogós héjú kenyeret eredményez, ha egyéb más lisztekkel keverve használjuk.

hozzávalók / 10 adag

  • 30 dkg öregtészta
  • 40 dkg BL-80 kenyérliszt
  • 20 dkg Diabestar kenyérliszt
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek búzacsíra
  • 1 ek citromlé
  • 2,8 dkg élesztő
  • 1 ek méz
  • 1 ek só
  • 2 ek olaj

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és a tejet a mézzel összekeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és felfuttatjuk rajta.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe alulra töltjük a folyékony hozzávalókat, felülre a szilárdakat (vigyázzunk, hogy a só közvetlen ne találkozzon az élesztővel), és dagasztó-kelesztő programra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és a sütőedénybe tesszük.
  4. Tetejét megkenjük joghurttal, megszórjuk a pehellyel, és lefedjük, fél órán át újra kelesztjük.
  5. 210 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, lefedve fél órát sütjük, majd levesszük a tetőt, és kb. negyed óra alatt aranybarnára sütjük a kenyeret.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diabetikus liszttel készült kenyér, tönkölybúzás kenyér, tönkölykenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-11-24 10:40

Én is dolgozom és sok egyéb elfoglaltságom is van hál istennek. Szerintem a lényeg, hogy akarjunk sütni. Három állás mellett is otthon sütöttem a kenyeret. Ha beépíti az ember az életébe, akkor nagyon kevés munkával, jó időbeosztással meg lehet sütni a mindennapit. Üdv: Évi néni

klepi
klepi Sat, 2013-11-23 18:33

Azért nem sütöttem és sütnek sokan mert nincs idő rá. Míg dolgozni jártam nekem sem volt rá időm. Könnyebb volt megvenni a nem igazán jó kenyeret,amit harmadnapra meg is penészedett és most sem javul az állaga.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-06-22 10:58

Sokan nem mernek nekiállni, hogy elszúrják. Pedig még mennyi buktatója van. Leírjuk, de az ő lisztje más, az ő sütője más, stb. Én már 13. éve sütök otthon kenyeret. Szinte soha nem sütöttem meg kétszer ugyanazt. Nagyon kevés kenyér az, ami nem sikerült, csak néhány. Volt egy kolléganőm, aki 1 évig kísérletezett, és végül sikerült neki. A legtöbben ezt nem teszik meg. Vesznek egy kenyérsütőgépet, nem lesz jó a kenyér és evvel elmegy a kedvük is. Pedig ennél jobb dolog nincs is, és amit te megteszel azért, hogy kedvet csinálj hozzá, azért megemelem előtted a kalapom. Süssünk mi, mások meg csak kedvet kapnak egyszer. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-06-22 00:56

Meglep, hogy szinte semmi érdeklődés nincsen a kenyérsütés iránt; pedig ez is milyen szép! Nem baj, mi szeretünk sütni a többi háziasszonnyal/emberrel, akik, már évek óta sütik a sajátjukat :))) T