r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Olaszné Ancitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Fehér kenyér Olaszné Ancitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1896 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3682.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    2736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1896 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az öregtésztát és a kovászt a kenyérsütő tartályába tesszük. Hagyjuk szobahőmérsékleten egy kicsit melegedni.
  2. Kb. egy fél óra múlva a langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük a cukorral, felfuttatjuk.
  3. A tartályba lévő anyagokhoz mérjük az olajat, a sót és liszteket.
  4. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Elindítjuk a gépet, és addig dolgoztatjuk, míg jól összedagasztja a hozzávalókat, és egy kicsit megkeleszti a tésztát.
  5. Ha kész, a munkalapon jól kidolgozzuk belőle a levegőt, formázzuk, és a vékonyan kiolajozott formába tesszük. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. Langyos tejföllel bekenjük a tetejét, éles késsel bevágjuk, rátesszük az edény tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 30 percig sütjük. Utána levesszük a hőt 180 fokra, és tető nélkül a kenyér felületét pirosra sütjük.
  7. Ha kisült, rácsra tesszük, vízzel vékonyan átkenjük, hagyjuk kihűlni. (Ez nálunk sose megy!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10890
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Ajánló

Még sosem mértem le, de most kíváncsiságból lemérem a kész kenyér súlyát. Nagyon finom, lágy és ropogós!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehér kenyér Olaszné Ancitól
Olaszné Anci 191 recept

Most egyenlőre befejezem a kísérletezést a kenyérsütés témában, mert a fenti recept az, amely a családomnak nagyon bejön! Meg nekem is. Holnap már a negyediket sütöm eme recept alapján reggel korán. Disznóvágás lesz, és meg akarom lepni a barátainkat is a reggelinél! Kicsit izgulok, de remélem sikerül! Háromszor már sikerült, csak nem hagy tán cserben a szerencsém pont akkor, amikor kimerészkedek a saját kenyeremmel a "nyilvánosság elé". Évi nénivel együtt szorítsatok nekem!

Hozzászólások

Samiya

Szia Anci! Nagyon szép kenyér lett! A barátok ámultak-bámultak? :) Üdv: Samiya

Évi néni

Ancikám ! A jelek szerint nagyszer?en teszed a dolgod. Isteni kenyérrel kínálod a disznótorra érkez? vendégeidet. Gratulálok. Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Nagy sikere volt, az már biztos ! Én meg híztam vagy két kilót a büszkeségt?l. Köszönöm és puszi: Anci

Évi néni

Ancikám! Vigyázz, mert a disznótornak nem marad helye, pedig az is nagyon finom. Puszi: Évi néni

Olaszné Anci

Köszönöm, majd vigyázok ! Sok puszi és ölelés: Anci

Olaszné Anci

Kedves Samiya ! Nagyon meglep?dtek, hogy nem volt jobb dolgom disznóvágás napján, mint kenyeret sütni, viszont nagyon örültek neki. Boldog,Békés Karácsonyt kívánok ! üdv: Anci

Samiya

Kedves Anci! Én is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek! Samiya

Torma

Mint a mesében!! Tündéri cipocska, GRATULA a sikeredhez Ancikam :) T:)

Olaszné Anci

Kedves Torma ! Köszönöm !De aranyos vagy. Szép ünnepeket ! Puszi és ölelés: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Micsoda gyönyör?séges kenyér! :-O Biztos, hogy nyert ügyed volt vele, frissen, ropogósan a friss hús mellé, disznóvágáskor. Naná, hogy csak ámultak a családtagok és barátok .:-O Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca ! Tényleg nagy sikere volt, olyan büszke voltam! Lassacskán csak belejövök a kenyérsütésbe. Puszi: Anci

Bató Edit

Gyönyör?séges kenyérke! Nagyon ügyes vagy!

Olaszné Anci

Köszönöm Editkém ! Egy pár nekem sem sikerült tökéletesen, mire idáig eljutottam. Onnan is észre lehetett venni, hogy a családom csak kerülgette a frissen sütött kenyereimet és nem nagyon fogyott. egyszer csak még melegen megettük az egészet. Na ezt az utolsó változatot sütöm most minden nap ! Boldog Újévet kívánok ! Anci

Torma

Szia kedves Anci! Kipróbálnám ezt a receptedet; az el?kovasz az a 7 napnal idosebb erjesztett kovasz, vagy más recept? Legyszi írd meg! Köszi el?re, T :) JA, meg a tejfölös kenes is tetszik, szep fényesek a kenyereid!

Olaszné Anci

Szia Torma ! Az el?kovászt a h?t?ben tartottam egy edényben. Meguntam, hogy mindig etetni kellett, csak ezért hagytam abba a készítését. Amit máig a h?t?b?l használok, az az öregtészta.Fél kg lisztb?l szoktam egyszerre készíteni, 4 felé osztom, zacskókba rakom és megy a h?t?be. Mindig vigyázok, hogy legyen,mikorra a 4 csomag elfogy. A kenyér sütését ma már így kezdem: Gyors kovászt készítek 5 dkg grahamliszt,5 dkg kenyérliszt,1 dl meleg víz,2 kk cukor,borsónyi élszt?. Amig ez szépen felhólyagosodik, belemérem a kenyérsüt?be a többi anyagot: 1,5 ek étolaj vagy olívaolaj,1,5 tk só, a h?t?böl egy zacskó öregtészta (legalább el?z? napi ), 10 dkg bármilyen kenyérhez való liszt, amilyet szeretsz és 20 dkg BL-80-as kenyérliszt. Folyt. köv.....

Torma

Szia Ancikám, ezer éve nem láttalak a NS- in....remélem jól vagy? Csak hogy tudd, sokszor gondolok Rád és minden jót kívánok így látatlanban is :) T

Olaszné Anci

Kedves Torma ! De aranyos vagy, jólesik, hogy valakinek olyan messze is hiányzom !Meg vagyok, élek, most a vérnyomásomat próbálják már egy hónapja beállítani, majd csak sikerül. Én is nagyon sokszor gondolok rád, régen jöttem már receptekkel, most én próbálgattam másokét. A facebook- on is megtalálsz Sándorné Olasz néven. Olyan jó lenne egyszer találkozni, de olyan messze vagy ! Sok puszi és ölelés : Anci

Torma

Jaj de jó Anci, hogy kicsi a probléma; remélem hamarosan stabilizálódsz! ;) Majd megkereslek az FB-n és remélem, hogy találkozunk személyesen is ebben az életben! Puszi és ölelés, Torma:)

Olaszné Anci

Kedves Torma ! Úgy legyen ! Már javulok. Kezd beállni a vérnyomásom is. Puszi és ölelés: Anci Vigyázz magadra.

Olaszné Anci

Hozzáöntöm az akkorra felhólyagosodott kovászt,belemorzsolom az 1 dkg éleszt?t, elindítom a gépet és szépen hozzáadagolom az 1,3 dl langyos vizet. Csak addig hagyom a gépet dolgozni, amíg szép símára össze nem gyúrja a tésztát.Kihúzom a csatlakozót és hagyom benne egy kicsit kelni. ( 10-15 perc )Majd kiveszem, jól átgyúrom, az elkészített jénaimba teszem, konyharuhával letakarva, teljesen púposra kelesztem.( Nagyobb,mint a duplája ) Pengével tetszés szerint bevágom, tejföllel vagy olajjal megkenem a tetejét, ráteszek egy felfordított fémtálat. ( kicsi a jénai teteje ) Mehet a légkeveréses süt?be 1/2 órára.A továbbiakat a fehér kenyeremnél látod. Még annyit, ha kiveszem rácsra kicsit vízzel átkenem. Ropogós lesz a héja.Nem szabad áztatni ! ÖRÜLÖK HA TUDTAM SEGÍTENI. pUSZI: aNCI

Torma

Hu de jo Ancikam, ezt kinyomtatom es megcsinálom! Szerintem mások is tudjak majd használni! Kedves T?led :) en is értékeltem ezt a kis " novelladat", köszönöm szépen! Puszi, T:)

Törölt felhasználó

A képek alapján csodaszép kenyereket süt mindenki elismerés érte. Szeretném megkérdezni, valaki tudja-e hogyan kell kemencében kenyeret sütni, azzal a régi módszerrel amikor este kovászolunk, hajnalban dagasztunk. Ahogy nagyanyáink csinálták. Talán még valakinek a nagymamája vagy anyukája csinálta és emlékszik rá.Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni részletes leírással, kemence h?fok stb..El?re is köszönöm.

Olaszné Anci

Kedves Rábamama ! Ebben sajnos nem tudok segíteni. Kemencém az van, engem is érdekelne, hát ha valaki olvassa a sorainkat és tud valamit a régi kenyérsütésr?l ! Addig marad a süt?ben sütés. Sok sikert kívánok ! Üdv: Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek