r
Nosalty Logó

Tonhalsaláta spagettivel alla Fru

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nathan
Tonhalsaláta spagettivel alla Fru
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2986 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 746 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    568 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2096 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    888 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 2986 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    534 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagettit lobogó, sós vízben főni.
  2. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott hagymát, és megpároljuk. 5 perc múlva mehet bele a fokhagyma, majd a petrezselyem.
  3. Ráöntjük a tonhalkonzerveket, megszórjuk a fahéjjal, és pár percig sütjük, addig felkockázzuk a paradicsomokat.
  4. Beleöntjük a paradicsomot, majd borsozzuk, megszórjuk oregánóval, és 10-15 percig főzzük kis lángon.
  5. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és egy kis főzővízzel együtt a szószhoz adjuk, és jól összeforgatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5496
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 03.

Ajánló

Parmezánnal is megszórhatjuk a végén.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Legjobb barátom ötlete volt a jó öreg tonhalas spagettinek egy kis csavart adni, és tonhalsalátával készítette el, ehhez talált ki új fűszerezést, és az eredmény egy nagyon finom, újragondolt tonhalas tészta lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek