r
Nosalty Logó

Tonhalas sült tészta Macska konyhájából

NS
Tonhalas sült tészta Macska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

895
Kalória
44g
Fehérje
71g
Szénhidrát
48.8g
Zsír
266.5g
Víz
125.9g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3583 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 895 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9122.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    1978 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    3803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1066.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    721 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1304 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4862 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 3583 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vizet főni 1-2 csipet sóval. Amikor forr, beleteszünk fél zacskó száraz tésztát és hagyjuk, hogy megfőjön kb. 15 perc alatt (állítsunk riasztást a telefonunkon, a trutyivá főtt tésztát senki sem szereti). Közben elkészítjük a tonhalas keveréket.
  2. Serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat csurgatunk, majd a vöröshagymát felaprítjuk, amennyire csak lehet. Ha forró az olaj, hozzáadjuk a felaprított hagymát és várunk, hogy üveges legyen. Ha már üveges, hozzáadunk 5 dkg vajat és hagyjuk, hogy ebben kicsit főjön a hagymánk. Egy kis vizet öntünk hozzá, majd takaréklángon hagyjuk kicsit, amíg kis csíkokra vágjuk a pritaminpaprikát. Ha kész vagyunk, azonnal a hagymához adjuk, és a lángot visszavesszük erősebbre. Beletörjük a fokhagyma gerezdeket, és jól elkeverjük. 8-10 percig békét hagyunk a keveréknek.
  3. Amíg a pritaminpaprika megfő, addig az olajbogyókat kettévágjuk és lecsöpögtetjük. Az olajos tonhalkonzervet hozzáöntjük a paprikához, és ha letelt a 10 perc jól megkeverjük. 5 perccel a tonhal után -kevergetés mellett- a tejszínt is serpenyőbe öntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg korianderrel gazdagítjuk.
  4. A főtt tésztát leszűrjük a főzővíztől, és egyszer hideg vízzel öblítjük át, majd pici olajjal átkeverjük, és jénai tálba helyezzük. A még rotyogó, illatos, zöldséges-tonhalas keveréket a tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük.
  5. Majd a tetejére sajtot reszelünk, és addig sütjük sütőben, míg a sajt szép ropogóssá sül a tetején (kb. 10 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szokásos, gyorsan csináljunk valami finom, laktató kaját, ami azért egészséges is- szindróma. Ha szeretnéd a háztartásodban lévő hím egyedeket halas-húsos-szénhidrátos élelemmel ellátni úgy, hogy titokban zöldségekkel és vitaminokkal is megeteted őket, akkor ez a fogás tetszeni fog Neked és Nekik is... remélem. Csajoknak majd kifejlesztünk egy kalóriaszegény verziót ;)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek