Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas sült tészta Macska konyhájából

Tonhalas sült tészta Macska konyhájából
Tonhalas sült tészta Macska konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szokásos, gyorsan csináljunk valami finom, laktató kaját, ami azért egészséges is- szindróma.

Ha szeretnéd a háztartásodban lévő hím egyedeket halas-húsos-szénhidrátos élelemmel ellátni úgy, hogy titokban zöldségekkel és vitaminokkal is megeteted őket, akkor ez a fogás tetszeni fog Neked és Nekik is... remélem.

Csajoknak majd kifejlesztünk egy kalóriaszegény verziót ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vizet főni 1-2 csipet sóval. Amikor forr, beleteszünk fél zacskó száraz tésztát és hagyjuk, hogy megfőjön kb. 15 perc alatt (állítsunk riasztást a telefonunkon, a trutyivá főtt tésztát senki sem szereti). Közben elkészítjük a tonhalas keveréket.
  2. Serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat csurgatunk, majd a vöröshagymát felaprítjuk, amennyire csak lehet. Ha forró az olaj, hozzáadjuk a felaprított hagymát és várunk, hogy üveges legyen. Ha már üveges, hozzáadunk 5 dkg vajat és hagyjuk, hogy ebben kicsit főjön a hagymánk. Egy kis vizet öntünk hozzá, majd takaréklángon hagyjuk kicsit, amíg kis csíkokra vágjuk a pritaminpaprikát. Ha kész vagyunk, azonnal a hagymához adjuk, és a lángot visszavesszük erősebbre. Beletörjük a fokhagyma gerezdeket, és jól elkeverjük. 8-10 percig békét hagyunk a keveréknek.
  3. Amíg a pritaminpaprika megfő, addig az olajbogyókat kettévágjuk és lecsöpögtetjük. Az olajos tonhalkonzervet hozzáöntjük a paprikához, és ha letelt a 10 perc jól megkeverjük. 5 perccel a tonhal után -kevergetés mellett- a tejszínt is serpenyőbe öntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg korianderrel gazdagítjuk.
  4. A főtt tésztát leszűrjük a főzővíztől, és egyszer hideg vízzel öblítjük át, majd pici olajjal átkeverjük, és jénai tálba helyezzük. A még rotyogó, illatos, zöldséges-tonhalas keveréket a tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük.
  5. Majd a tetejére sajtot reszelünk, és addig sütjük sütőben, míg a sajt szép ropogóssá sül a tetején (kb. 10 perc).
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 829
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska

Mióta szakács: 2013.11.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült tonhhalas tészta, tejszínes-tonhalas sült tészta, szarvacska tészta tonhalasan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bacscat
Macska / Bacscat Tue, 2013-11-26 22:06

Életem párja az egyik és nagyétkű kisöcsém (26) a másik "hím egyed" , ezt a találó csoportosítást találtam csak rájuk :) szigorú élelmiszer kritikusok. A receptet próbáljátok ki életed párjával :) Köszönöm a hozzászólást.

chiyori
chiyori / chiyori Tue, 2013-11-26 17:16

Én inkább életem párjának hívom, nem hím egyednek, de ettől függetlenül nagyon finom lehet.

898
szarvacska tészta 300 g
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
vaj 5 dkg
pritaminpaprika 2 db
tonhalkonzerv 250 g
olajbogyó 20 dkg
főzőtejszín 300 ml
3 csipet
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
fokhagyma 4 gerezd