Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-tonhalas garnélarák

Tejszínes-tonhalas garnélarák
Tejszínes-tonhalas garnélarák
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel jelenleg tengeri halakkal foglalkozom, így itt volt az ideje, hogy kipróbáljak egy új receptet. Remélem, ízleni fog nektek is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megolvasztjuk a margarint, a fokhagymát és vöröshagymát jó apróra vágjuk, megdinszteljük az olvasztott margarinban, a citromot kettévágjuk és kifacsarjuk, a levét beleöntjük a megdinsztelt hagymához, lassú tűzön kevergetjük.
  2. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, és ezt is hozzákeverjük, tovább főzzük kb. 5 percig.
  3. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a tonhalat felkockázzuk, a garnélarákot átmossuk hideg vízben, és hagyjuk lecsöpögni, majd hozzáadjuk ezeket is, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, míg összesűrűsödik.
  4. Kifőzzük a tésztát, és ha kész, tálalhatunk, egy kevéske petrezselyemzöldet szoktam hagyni a végére, amivel természetesen díszítek.
  5. Jó étvágyat hozzá.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas tészta, garnélás penne, rákos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
garnéla 1 kg
tonhal 20 dkg
petrezselyem 2 csokor
citromlé 1 citromból nyert
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 2 közepes db
penne 500 g
pritaminpaprika 4 db
margarin 2.5 dkg
főzőtejszín 500 ml
hal fűszerkeverék 3 kávéskanál
1 tk
bors 0 ízlés szerint