Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas karfiol

Tonhalas karfiol
Tonhalas karfiol
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami tonhalasra vágytam, ami nem tészta. A karfiol enyhe íze miatt úgy gondoltam, jók lesznek együtt, és igazam lett :)

hozzávalók / 3 adag

  • 1 közepes db karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 140 g tonhalkonzerv (valószínűleg többet is elbír, de én ennyivel készítettem most)
  • 5 dkg grana padano (reszelve vagy bármilyen más reszelhető sajt, amit szeretsz, és épp van otthon)
  • szerecsendió ízlés szerint (frissen őrölve vagy reszelve a legjobb)
  • bors ízlés szerint (frissen őrölve a legjobb)
  • 1 teáskanál
  • 1 ek zsemlemorzsa (én apróra tört kölesgolyót használtam, mert az bőven volt itthon, zsemlemorzsa meg egy morzsányi se)
  • 1 g kókuszzsír (vagy bármilyen zsiradék, amit kedvelsz, az edény kikenéséhez, ne mérd le, használj annyit, amivel alaposan ki tudod kenni)

ajánlat

Egy finom fehérborból készült fröccs esik utána igazán jól (esetemben juhfark volt).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, apró rózsákra szedett karfiolt gőzben megpároljuk. Ha nincs párolóbetétünk, akkor sincs gond, csak dobjuk be a karfiolokat pár percre lobogó, forró vízbe. (Én roppanósan szeretem a karfiolt, csak addig pároltam, amíg épphogy elkezdett változni a színe. Ha puhábban szereted, párold vagy főzd hosszabb ideig.)
  2. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, és megszórunk az apróra tört kölesgolyóval. A lecsöpögtetett karfiolt a tálba borítjuk, a szintén lecsöpögtetett tonhalkonzervet villával széttördeljük, és eloszlatjuk a karfiolon. Akár kicsit össze is lehet keverni.
  3. A tejfölt összekeverjük a sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással, és ezt a masszát a tonhalas karfiolra borítjuk, majd grana padano sajtot reszelünk a tetejére.
  4. Az egészet betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és várunk, amíg a sajt elkezdett megpirulni. Ekkor kiszedjük az ételt a sütőből, kicsit várunk, hogy hűljön, és már esszük is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Demcsi

Mióta szakács: 2014.10.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tonhallal rakott karfiol, sajtos-halas rakott karfiol, karfiol tonhallal és sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
karfiol 1 közepes db
tejföl 2 dl
tojás 1 db
tonhalkonzerv 140 g
grana padano 5 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 ek
kókuszzsír 1 g