r
Nosalty Logó

Tonhalas karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Demcsi
Tonhalas karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6166.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    3783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    426 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

  • 1 közepes db karfiol
  • 140 g tonhalkonzerv (valószínűleg többet is elbír, de én ennyivel készítettem most)
  • 5 dkg grana padano (reszelve vagy bármilyen más reszelhető sajt, amit szeretsz, és épp van otthon)
  • szerecsendió ízlés szerint (frissen őrölve vagy reszelve a legjobb)
  • bors ízlés szerint (frissen őrölve a legjobb)
  • 1 teáskanál
  • 1 ek zsemlemorzsa (én apróra tört kölesgolyót használtam, mert az bőven volt itthon, zsemlemorzsa meg egy morzsányi se)
  • 1 g kókuszzsír (vagy bármilyen zsiradék, amit kedvelsz, az edény kikenéséhez, ne mérd le, használj annyit, amivel alaposan ki tudod kenni)

Elkészítés

  1. A megmosott, apró rózsákra szedett karfiolt gőzben megpároljuk. Ha nincs párolóbetétünk, akkor sincs gond, csak dobjuk be a karfiolokat pár percre lobogó, forró vízbe. (Én roppanósan szeretem a karfiolt, csak addig pároltam, amíg épphogy elkezdett változni a színe. Ha puhábban szereted, párold vagy főzd hosszabb ideig.)
  2. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, és megszórunk az apróra tört kölesgolyóval. A lecsöpögtetett karfiolt a tálba borítjuk, a szintén lecsöpögtetett tonhalkonzervet villával széttördeljük, és eloszlatjuk a karfiolon. Akár kicsit össze is lehet keverni.
  3. A tejfölt összekeverjük a sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással, és ezt a masszát a tonhalas karfiolra borítjuk, majd grana padano sajtot reszelünk a tetejére.
  4. Az egészet betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és várunk, amíg a sajt elkezdett megpirulni. Ekkor kiszedjük az ételt a sütőből, kicsit várunk, hogy hűljön, és már esszük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3275
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 06.

Ajánló

Egy finom fehérborból készült fröccs esik utána igazán jól (esetemben juhfark volt).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Demcsi 1 recept

Valami tonhalasra vágytam, ami nem tészta. A karfiol enyhe íze miatt úgy gondoltam, jók lesznek együtt, és igazam lett :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?