r
Nosalty Logó

Gombával rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Gombával rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11849 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 1590 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben félpuhára főzzük.
  2. Felaprítjuk a hagymát, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. A hagymához adjuk a gombát, 5 perc alatt gyakran kevergetve, együtt pároljuk-pirítjuk.
  4. Mehet bele a felkarikázott répa, a rizs, só, bors, pici kakukkfű.
  5. Felöntjük vízzel, és fedő alatt a rizs puhulásáig pároljuk. Ha a rizs még nem puha, de már nincs rajta lé, a vizet pótoljuk.
  6. Egy nagy és mély tűzálló tálat, jénait zsiradékkal kikenünk, az aljára halmozzuk a leszűrt karfiol felét, ha szükséges, megperdítjük sóval.
  7. Egyenletesen rásimítjuk a rizses-gombás tölteléket, végül a maradék karfiolréteget is lerakjuk.
  8. A tejfölt kikeverjük az egész tojással, pici őrölt borssal és kakukkfűvel, esetleg higíthatjuk még a karfiol főzővizével is.
  9. A tejfölös mártást rácsorgatjuk a karfiol tetejére úgy, hogy mindenhová bőségesen jusson.
  10. Összemelegítjük, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 32575
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Nagyon hamar összeállítható, könnyű nyári egytálétel. Utána már csak egy kis desszertet, zamatos gyümölcsöt kíván az ember lánya, hideg sört az ember fia. ;-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...