r
Nosalty Logó

Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol

Marti48
Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

890
Kalória
24.9g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
80.6g
Zsír
318.6g
Víz
317.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    637.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt lemossuk, és pároló edényben (avagy sós vízben) roppanósra puhítjuk. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát, és 2 ek vajon megfonnyasztjuk. A sonkát (szeletelve vásárolt) csíkokra vagy nagyobb kockákra felvágjuk.
  2. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a nagyobb rózsákra szedett karfiol felét lerakjuk. Erre ráöntjük és egyenletesen elrendezzük a vajas párolt pórét. Ezt szintén egyenletesen elosztva befedjük a sonkával. Az egész tetejére rendezzük a maradék karfiolt. Rétegezés közben ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A tejfölt-tejszínt-tojást simára kikeverjük, és ráöntjük a rakottasra, vajdarabkákkal megszórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor már zsemleszínűre pirult a teteje, megszórjuk a reszelt sajttal, és olvadásig tovább sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Kicsit unalmas volt már a szokásos tejfölös-prézlis rakott karfiol. Póréval és sonkával dúsítottam ezúttal, finomra sikerült. Könnyű vacsora vagy ebéd. Előételnek jól megy hozzá egy egyszerű paradicsomleves.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek