r
Nosalty Logó

Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 890 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 890 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt lemossuk, és pároló edényben (avagy sós vízben) roppanósra puhítjuk. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát, és 2 ek vajon megfonnyasztjuk. A sonkát (szeletelve vásárolt) csíkokra vagy nagyobb kockákra felvágjuk.
  2. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a nagyobb rózsákra szedett karfiol felét lerakjuk. Erre ráöntjük és egyenletesen elrendezzük a vajas párolt pórét. Ezt szintén egyenletesen elosztva befedjük a sonkával. Az egész tetejére rendezzük a maradék karfiolt. Rétegezés közben ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A tejfölt-tejszínt-tojást simára kikeverjük, és ráöntjük a rakottasra, vajdarabkákkal megszórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor már zsemleszínűre pirult a teteje, megszórjuk a reszelt sajttal, és olvadásig tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2598
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 03.

Ajánló

A főtt, füstölt sonkát nem pirítottam meg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol
Marti48 317 recept

Kicsit unalmas volt már a szokásos tejfölös-prézlis rakott karfiol. Póréval és sonkával dúsítottam ezúttal, finomra sikerült. Könnyű vacsora vagy ebéd. Előételnek jól megy hozzá egy egyszerű paradicsomleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

9 pompás főétel, ami pikk-pakk elkészül az airfryerben

Mindegy, hogy ropogós külsejű bundázott ételről, gazdag mártással tálalt szaftos húsról vagy ízletes zöldségraguról van szó, a Philips Airfryerünket szinte bármikor bevethetjük a konyhában. A lenti receptek segítségével egy elegáns vacsorát, de egy baráti brunchot is egyszerűen összehozhatunk.

Hirdetés

További cikkek