r
Nosalty Logó

Focaccia szárított paradicsommal

cirpi
Focaccia szárított paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

639
Kalória
17.6g
Fehérje
113.8g
Szénhidrát
13g
Zsír
102.5g
Víz
-
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6533.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    4789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4520 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, búzadarát, sót, cukrot és élesztőt egy nagy keverőtálba tesszük! Egy mérőedényben kimérjük a vizet és az olívaolajat, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és határozott mozdulatokkal összekeverjük, majd kb 10 percen keresztül dagasztjuk!
  2. Ha van otthon kenyérsütő gépünk vagy dagasztónk, akkor nyugodtan hagyjuk a gépre a nehéz munkát! Arra figyeljünk, hogy a kenyérsütő esetében mindig a nedves alapanyagok kerüljenek először a gépbe, és csak utána a szárazak!
  3. A megdagasztott tésztát meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, vagyis állni hagyjuk, ez kb. 1 óra alatt megvan!
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra! Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe pár evőkanál olívaolajat löttyintünk, és meghintjük sóval. A megkelt tésztát óvatosan átegyengetjük a tepsibe, figyelve arra, hogy minél több levegő maradjon a tésztában! Kicsit szétnyomkodjuk, hogy kitöltse a tepsit, de nyugodtan maradhat hepehupás, ettől lesz olyan rusztikus!
  5. A szárított paradicsomokat falatnyi méretűekre vágjuk - én 2-3-ba szoktam - és az ujjainkkal néhány mélyedést csinálunk a tésztába, amibe a paradicsom darabkákat belenyomkodjuk. Nem kell durván, csak hogy ott maradjanak! A tésztánk tetejét meglöttyintjük még kb. 3 evőkanál olívaolajjal, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és meghintjük az apróra vágott rozmaring levelekkel!
  6. Még kb. 10 percet kelesztjük a tepsiben - addig már biztosan bemelegszik a sütő is - aztán mehet be a 200 fokra sütkérezni kb. 15-20 percig, míg a teteje aranybarnára sül!
  7. Mártogatósként készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölt, ami csupán annyiból áll, hogy egy nagy pohár tejfölbe 1 jó duci gerezd fokhagymát reszelünk, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Egy balul elsült olaszországi nyaralás után nagyon örültünk, hogy hazaértünk! Ebből az alkalomból "welcome home" partira hívtuk a barátainkat, és csakazértis olasz kaját szerettünk volna csinálni! Így lett az előétel ez a finom, ropogós focaccia, hozzá egy kis fokhagymás tejföllel!

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...