Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia szárított paradicsommal

Focaccia szárított paradicsommal
Focaccia szárított paradicsommal
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy balul elsült olaszországi nyaralás után nagyon örültünk, hogy hazaértünk! Ebből az alkalomból "welcome home" partira hívtuk a barátainkat, és csakazértis olasz kaját szerettünk volna csinálni! Így lett az előétel ez a finom, ropogós focaccia, hozzá egy kis fokhagymás tejföllel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, búzadarát, sót, cukrot és élesztőt egy nagy keverőtálba tesszük! Egy mérőedényben kimérjük a vizet és az olívaolajat, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és határozott mozdulatokkal összekeverjük, majd kb 10 percen keresztül dagasztjuk!
  2. Ha van otthon kenyérsütő gépünk vagy dagasztónk, akkor nyugodtan hagyjuk a gépre a nehéz munkát! Arra figyeljünk, hogy a kenyérsütő esetében mindig a nedves alapanyagok kerüljenek először a gépbe, és csak utána a szárazak!
  3. A megdagasztott tésztát meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, vagyis állni hagyjuk, ez kb. 1 óra alatt megvan!
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra! Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe pár evőkanál olívaolajat löttyintünk, és meghintjük sóval. A megkelt tésztát óvatosan átegyengetjük a tepsibe, figyelve arra, hogy minél több levegő maradjon a tésztában! Kicsit szétnyomkodjuk, hogy kitöltse a tepsit, de nyugodtan maradhat hepehupás, ettől lesz olyan rusztikus!
  5. A szárított paradicsomokat falatnyi méretűekre vágjuk - én 2-3-ba szoktam - és az ujjainkkal néhány mélyedést csinálunk a tésztába, amibe a paradicsom darabkákat belenyomkodjuk. Nem kell durván, csak hogy ott maradjanak! A tésztánk tetejét meglöttyintjük még kb. 3 evőkanál olívaolajjal, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és meghintjük az apróra vágott rozmaring levelekkel!
  6. Még kb. 10 percet kelesztjük a tepsiben - addig már biztosan bemelegszik a sütő is - aztán mehet be a 200 fokra sütkérezni kb. 15-20 percig, míg a teteje aranybarnára sül!
  7. Mártogatósként készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölt, ami csupán annyiból áll, hogy egy nagy pohár tejfölbe 1 jó duci gerezd fokhagymát reszelünk, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 959
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cirpi

Mióta szakács: 2012.04.10.
13 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kenyérlángos, egyszerű kenyér, fűszeres ropogós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
finomliszt 500 g
búzadara 2 teáskanál
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
víz 3.25 dl
olívaolaj 0.5 dl
szárított paradicsom 100 g
rozmaring 2 szál