r
Nosalty Logó

Focaccia szárított paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
cirpi
Focaccia szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6533.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    4789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 2550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4520 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, búzadarát, sót, cukrot és élesztőt egy nagy keverőtálba tesszük! Egy mérőedényben kimérjük a vizet és az olívaolajat, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és határozott mozdulatokkal összekeverjük, majd kb 10 percen keresztül dagasztjuk!
  2. Ha van otthon kenyérsütő gépünk vagy dagasztónk, akkor nyugodtan hagyjuk a gépre a nehéz munkát! Arra figyeljünk, hogy a kenyérsütő esetében mindig a nedves alapanyagok kerüljenek először a gépbe, és csak utána a szárazak!
  3. A megdagasztott tésztát meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, vagyis állni hagyjuk, ez kb. 1 óra alatt megvan!
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra! Egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe pár evőkanál olívaolajat löttyintünk, és meghintjük sóval. A megkelt tésztát óvatosan átegyengetjük a tepsibe, figyelve arra, hogy minél több levegő maradjon a tésztában! Kicsit szétnyomkodjuk, hogy kitöltse a tepsit, de nyugodtan maradhat hepehupás, ettől lesz olyan rusztikus!
  5. A szárított paradicsomokat falatnyi méretűekre vágjuk - én 2-3-ba szoktam - és az ujjainkkal néhány mélyedést csinálunk a tésztába, amibe a paradicsom darabkákat belenyomkodjuk. Nem kell durván, csak hogy ott maradjanak! A tésztánk tetejét meglöttyintjük még kb. 3 evőkanál olívaolajjal, jól megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk, és meghintjük az apróra vágott rozmaring levelekkel!
  6. Még kb. 10 percet kelesztjük a tepsiben - addig már biztosan bemelegszik a sütő is - aztán mehet be a 200 fokra sütkérezni kb. 15-20 percig, míg a teteje aranybarnára sül!
  7. Mártogatósként készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölt, ami csupán annyiból áll, hogy egy nagy pohár tejfölbe 1 jó duci gerezd fokhagymát reszelünk, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2482
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Receptkategóriák

Egy balul elsült olaszországi nyaralás után nagyon örültünk, hogy hazaértünk! Ebből az alkalomból "welcome home" partira hívtuk a barátainkat, és csakazértis olasz kaját szerettünk volna csinálni! Így lett az előétel ez a finom, ropogós focaccia, hozzá egy kis fokhagymás tejföllel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?