r
Nosalty Logó

Cukkinis-lila hagymás focaccia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Cukkinis-lila hagymás focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Focaccia

Tetejére

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Focaccia

Tetejére

Összesen 2620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Focaccia

Tetejére

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 2620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Focaccia

Tetejére

Elkészítés

Focaccia

  1. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a cukrot, az élesztőt, a sót és alaposan elkeverjük benne. Az élesztőt ebben az esetben nem futtatjuk fel külön.
  2. Ha ez megvan, mehet bele a víz és az olívaolaj, amit fakanál segítségével kezdjünk el összekeverni. Amikor már a lisztet felvette a folyadék, kezdjük el dagasztani gép segítségével. Szánjunk rá 8-10 percet, mire a tésztát szépen összedolgozzuk.
  3. Ezután a tetejét kenjük le olívaolajjal, majd fedjük le és kelesszük 30 percig. Amikor letelt az idő, ismét dagasszuk át, takarjuk le és további 30 percig pihentessük.
  4. Ezután a megkelt tésztát rakjuk át egy tepsibe, egy kb. 20×30 cmes formába. Mielőtt a tésztát belerakjuk, kenjük ki a tepsit olívaolajjal, majd olajos kézzel dolgozzunk a tésztával is, így nem fog ragadni.
  5. Oszlassuk el a formában, az ujjainkkal nyomkodjuk szét, hogy mindenhol nagyjából egyenlő vastagságban kerüljön. Fedjük le és kelesszük még 30 percig.
  6. A sütőt légkeverésen melegítsük elő, 200 C fokon 12-15 perc süssük a tésztát. Sütés közben 1-2 alkalommal enyhén spriccelhetünk rá vizet kis kézi permetezőből – amit a virágokhoz szoktunk használni, érdemes belőle egyet csak konyhai célra is tartani – ettől még finomabb lesz a kész focaccia.
  7. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt! (én nem szoktam kibírni)

Tetejére

  1. Amikor letelt az idő, felrakhatjuk a tetejére a zöldségeket: a cukkinit megmossuk és felkarikázzuk, a hagymát megpucoljuk és szintén karikákra vágjuk. Ízlés szerint pakoljuk meg, nyugodtan rakhatunk rá mást is, ami éppen van otthon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4269
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 29.

Receptkategóriák

Cukkinis-lila hagymás focaccia
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Focaccia

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek