r
Nosalty Logó

Tom Yum édes-savanyú leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
fagyufa
Tom Yum édes-savanyú leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9670.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    7060 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A shiitake és fafül gombát beáztatjuk meleg vízben a főzés előtt legalább 1 órával, ha megpuhult, a fafül gombából kivágjuk a kemény fás tönkrészeket, és vékony, fél centis csíkokra szeleteljük, a shiitake gombát elég negyedelni vagy felezni.
  2. A rákokat megtisztítjuk a páncéljuktól.
  3. A páncélokat egy edényben kevés olajon szép pirosra pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy leves alaplével, hogy ellepje, hozzá tesszük a chili paprikát természetesen ízlés szerint és a felaprított citromfüvet, főzzünk alaplevet belőlük.
  4. Másik lábasban elkezdjük főzni a leves alaplé maradékában a gombákat, forrás után 5-10 perccel kezdhetjük ízesíteni, 2-3 ek szójaszósszal és 1 ek halszósszal.
  5. Beleszűrjük a rákpáncélos alaplét, és belecsavarunk egy lime levét, most kóstolhatjuk először, lényegében egy édesen savanykás, de viszonylag intenzíven csípős ízt kell kapnunk, így elképzelhető, hogy kell bele 1-2 tk cukor is vagy a szójaszósz és halszósz is.
  6. A rákhúst elég a tálalás előtt 5-10 perccel beletenni és egyszer felforralni, akkor jó a rák, amikor szép rózsaszín lesz, ha túlfőzzük, akkor egy gumisan rágós dolgot kapunk.
  7. A felaprított korianderzöldet tényleg csak tálalás előtt dobjuk bele, egyszer elkeverjük és kész!
  8. Egy csészébe kiszedjük a gombákat, tetejébe a rákfarkak, és meglocsoljuk a forró levessel, tetejét kevés aprított újhagymával szórjuk meg.
  9. Bolondíthatjuk levesünket udon tésztával vagy szója babcsírával is.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19849
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tom Yum édes-savanyú leves
fagyufa 13 recept

Bevallom, okozott fejtőrést az eredeti recept részleteinek a felidézése. Töredelmesen bevallom, mióta rátaláltam ennek a levesnek a kocka változatára, ami kivételesen tényleg nagyon finom, és senki nem tudta megmondani, hogy 5 perc alatt vagy 35 perc alatt készült, így engedtem a lustaságom csábításának. Pár tippem van, amit nem tudom, hogy megoszthatok-e nyilvánosan, mivel még NEW vagyok ezen a felületen, tehát ha valakit érdekel, hol szerzem be az alkatrészeket, akár a leveskockát vagy a rákfarkincát, vagy a fűszereket, az keressen meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...