r
Nosalty Logó

Töltött zöldségek Grétitől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Töltött zöldségek Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1375 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7656.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2234 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    2273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2056.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    762 micro
  • β-karotin
    3894 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    5501 micro
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    720 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Két paradicsomot, a hagymát és a paprikát felezzük. A cukkinit négy részbe vágjuk, a vastag karikákat egyik felükre állítjuk, a gomba szárát letörjük, és a kalapjával lefelé a többi zöldséggel együtt egy olívaolajjal kikent tepsibe szépen elrendezzük.
  2. A zöldségek közepét kivájjuk, és egy tálba összevágva gyűjtjük, a gomba szárat aprítva hozzáadjuk.
  3. Egy fej hagymát felkockázva kevés olívaolajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a darált husit, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Pár perc további pirítás után hozzáadjuk a zöldségek közepéből, levéből készült keveréket, és folytatjuk a pirítást. 10 perc elteltével két paradicsomot kockázunk rá, éslefedve puhára pároljuk a tölteléket. Ne hagyjuk, hogy a husi teljesen elfője a levét, és kiszáradjon!
  4. A tepsiben pihenő zöldségeket ezzel a raguval töltjük, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt,180 fokon megsütjük.
  5. A töltött zöldeket négy tányéron elosztva friss kefir- vagy joghurtöntetes salátával tálaljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x20x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 534
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19999
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Ajánló

A darált husihoz vághatunk még paprikát, reszelhetünk bele sárga- és fehérrépát, még ízletesebbé és zöldségdúsabbá téve ezt a fogást! A fűszeres hús ízét a kefíres öntetű saláta enyhíti majd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok gyerkőccel nehéz elfogadtatni a zöldséges ételeket. A bolognai, milánói spagettit viszont kedvelik. Megpróbáltam a két dolgot összehozni! Az ízletes szószt zöldségekbe töltöttem, és bevált a módszerem, ajánlom másoknak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek