Töltött cukkini 15. - virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hoprik ferencné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
863
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1724
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 213.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2058 micro
Összesen
863
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 145.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3743.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 2182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4116 micro
Összesen
1724
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajból, az olajból és a lisztből világos rántást sütünk.
- Belereszeljük, vagy szétnyomjuk a fokhagymát, picit átsütjük.
- Felengedjük tejjel vagy tejszínnel, forrás után hígabb legyen, mint a tejföl.
- Belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
- A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk, és középen kettévágjuk.
- A magházat kicsit kivájjuk, megsózzuk, és bele teszünk annyi virslit, amennyi elfér benne.
- Baconnel begöngyöljük.
- A mártást jénaiba vagy tepsibe öntjük, beletesszük a cukkinikat, és lefedve megsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11357
- Feltöltés dátuma: 2011. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hoprik ferencné
55 recept
A napokban Szolnok és Mezőtúr közt a vonaton azon járt a fejem, mit főzzek ebédre, ami gyorsan kész van. Mi van a hűtőben? Virsli, de csak úgy magában nem. Cukkini, reszeljem le főzeléknek virslivel, nem, fasírttal szeretjük a tökfőzeléket. Bacon, na de mi legyen ezekkel, rakjam össze? Jött egy szikra, megtöltöm a cukkinit, de tovább? Szemben ült velem a férjem, és megkérdeztem. A töltött cukkinihez milyen mártást csináljak? Gondolkodás nélkül jött a válasz, fokhagymásat. Na, ezt megbeszéltük. 11 órakor voltuk a Mezőtúri állomáson, hazabicajoztunk, én bemosakodtam a főzéshez, és 13 órakor már ebédelhettünk is. Nagyon ízlett mindkettőnknek.