r
Nosalty Logó

Töltött tök kapormártással (gluténmentes)

scarlett69
Töltött tök kapormártással (gluténmentes)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltött tök

Kapormártás

1371
Kalória
112.1g
Fehérje
51.4g
Szénhidrát
77.9g
Zsír
711.6g
Víz
495.8g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
23.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 1371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 2742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    711.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 1371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9154.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    3061 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2720 mg
  • Nátrium
    2602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1423.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 2742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

Töltött tök

  1. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig kevergetjük, majd fedő alatt kissé megpároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a sajtból levágunk 8 szeletet, a többit lereszeljük és a húshoz adjuk.
  2. A tököt alaposan megmossuk, egy tiszta kefével, vagy mosogatószivaccsal át is súroljuk a héját, majd a 2 végét levágva, kb 2 cm-es karikákat vágunk belőle.
  3. A közepükből a magházat eltávolítjuk, egy magas falú tepsibe tesszük a tökkarikákat és a sajtos-húsos töltelékkel megtöltjük azokat, végül a korábban leszelt sajt szeletekkel borítjuk a tetejüket.
  4. A tepsibe kb. 2 dl vizet öntünk és előmelegített 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

Kapormártás

  1. A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a zabpehelylisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel.
  2. A megmosott, kaprot apróra vágjuk és a mártásba szórjuk. Ha szükséges még utána ízesítjük. Rizzsel és kapormártással kínáljuk, a töltött tököt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...