r
Nosalty Logó

Májjal töltött patiszon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DrHouse
Májjal töltött patiszon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1509 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    2347 micro
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6473 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1442 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6036 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    9390 micro
Összesen 1231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patiszont 4 részre vágjuk, és megpucoljuk.
  2. A zsemlét vízbe áztatjuk.
  3. A májat kis darbokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük. Ha kicsit kihűlt, pirospaprikával összekeverjük.
  4. A főtt tojást és a hagymát kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.A mentát fölaprítjuk, a májjal a tojáshoz és a hagymához keverjük.
  5. A megtöltött patiszonokat tűzállótálba tesszük, az olajat, amiben a máj sült, ráöntjük. Lefedjük, és forró sütöbe toljuk.
  6. Ha a patiszon megpuhult, a tálról a tetőt levesszük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, visszatoljuk a sütöbe, míg a sajt kicsit megolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21486
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 27.

Ajánló

Könnyű ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májjal töltött patiszon
DrHouse 30 recept

Szeretjük a patiszont, ez is lehet egy variáció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...