Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos töltött tök

Olaszos töltött tök
Olaszos töltött tök
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az olasz mártás nem ront el semmit sem (esetleg a mákos tésztát), és még az olyan zöldséget is feldobja, amit máskülönben nem biztos, hogy mindenki szeret.
Ugyanez cukkiniből, patisszonból is kiváló. A zsenge cukkininek a kivájt belsejét is belefőzhetjük a mártásba.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kb. 30 cm-es tököt megmossuk, hosszában elfelezzük, meghámozzuk, kimagozzuk. Kívül-belül besózzuk, és üregével leborítva, állni hagyjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk (a konzervparadicsomot is aprítsuk fel egy kicsit), a gombát szintén megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig kevergetjük.
  4. Rátesszük a gombát (a konzervet levével együtt), a paradicsomot (konzervet) és a fokhagymával, bazsalikommal, szurokfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt 15 percig pároljuk. Nem kell teljesen készre főzni, de az ízek álljanak össze.
  5. Közben a tésztát kifőzzük.
  6. A mártást szűrőkanállal - hogy a leve visszamaradjon - a lecsepegett tökhajókba töltjük. Nem baj, ha nem fér bele mind.
  7. A tésztát elkeverjük a visszamaradt mártással, és egy kisebb méretű tepsibe, tűzálló tálba öntjük. Erre ültetjük a megtöltött tököket.
  8. Jól megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük, és 45 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 20 692
elküldve: 6
receptkönyvben: 171
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz húsmártással töltött tök, olaszos húsos töltött tök

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-08-04 20:02

Kedves Annocs!
Biztatlak a kipróbálásra, mert finom. Csavar egyet a szokványos bolognain.
Koszider

789
közönséges tök 1 db
darált sertéshús 25 dkg
gomba 30 dkg
paradicsom 5 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tészta 15 dkg
sajt 5 dkg
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint