Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-tárkonyos töltött tök

Húsos-tárkonyos töltött tök
Húsos-tárkonyos töltött tök
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszabb a leírás, mint a munka! Nagyon finom és tényleg könnyen elkészíthető egytálétel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóssal együk, illik mellé :)

Lehet cukkiniből is készíteni, ebben az esetben 2 uborka nagyságút számoljunk személyenként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, kissé besózzuk.
  2. A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, darált húst, és erős tűzön 4-5 percig gyakorta keverés közben megpirítjuk.
  3. Miután kihűlt a húsos massza, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összedolgozzuk.
  4. A két féltököt papírszalvétával szárazra töröljük, megtöltjük a töltelékkel, majd megfelelő nagyságú tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és beletesszük a tököt.
  5. A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, vágott tárkonylevéllel, majd a megtöltött tök tetejére simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép pirosra pirul a teteje.
  7. Forrón tálaljuk, de hidegen is fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 656
elküldve: 7
receptkönyvben: 107
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

doritol

Mióta szakács: 2011.01.26.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tök, húsos töltött tök

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sat, 2012-07-07 16:43

Eddig a tököt ettük, mert egészséges és olcsó.E recept kipróbálása után még egy csupa nagybetűs jelzőt is bizton hozzáadhatok: FINOM. Köszönöm!!!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Thu, 2012-06-28 08:13

Tegnap elkészítettem vacsorára. Nagyon finom volt, a tárkony ad egy különleges ízt az egésznek. Először kételkedtem, hogy nem kell-e a tököt megfőzni, de nem, úgy is megsült. Igazi, házi kerti tökből készítettem.

doritol
doritol / doritol Fri, 2012-06-29 07:53

Kedves Csorbusz!
Örülök hogy ízlett, valóban ebben a nagy nyári melegben ez egy nagyon könnyű ebéd/vacsi. A tök meg olyan kis zsenge, puha, hogy amíg a hús "megsül" a sütőben, addig a tök is puhul annyira hogy ehető lesz!!
További szép napot:)

590
közönséges tök 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 9 szál
tejföl 2 dl
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
sajt 5 dkg