Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú káposzta-egytál

Édes-savanyú káposzta-egytál
Édes-savanyú káposzta-egytál
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Buday Péter könnyített korhelylevese volt a kiindulópont a mai ebédnél. Ezt variáltam egy kicsit tovább a hűtő tartalma alapján.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kis kockákra aprítjuk. A fehér káposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk. A lángolt kolbász héját lehúzzuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. A sárgarépát megpucoljuk, elnegyedeljük és felkarikázzuk.
  2. A vöröshagymát kevés olíván megdinszteljük. Rádobjuk a fehér káposztát, savanyú káposztát, sárgarépát és a kolbászt. Jól összekeverjük, picit még így együtt dinszteljük. Rászórjuk a bulgurt.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, jöhet a babérlevél, kevés őrölt köménymag, őrölt bors. Fedő alatt nagyon kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Időnként ellenőrizzük, ha kell, utána töltünk egy kevés vizet.
  4. Sűrű egytálételként tálaltam. A férjem egy kis tejfölt is pötyögtetett rá.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 794
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
226 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges bulgur

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
olívaolaj 1 ek
káposzta 0.25 közepes db
savanyú káposzta 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
lángolt kolbász 15 dkg
bulgur 5 dkg
sárgarépa 1 közepes db
babérlevél 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl