r
Nosalty Logó

Töltött tészta párolt lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zoli
Töltött tészta párolt lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Összesen 4321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Összesen 153 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7690.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    5233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    758 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8045 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4768 micro
Összesen 4321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Elkészítés

A töltött tésztához

  1. A burgonyát héjastól feltesszük főni. Amikor már forr a víz, beleteszünk a vízbe 1 kk sót, és puhára főzzük. Ameddig nincs a vízben a só, hamarabb felforr.
  2. Leöntjük a forró vizet, lehúzzuk a főtt krumpli héját, és krumplitörővel finomra törjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A libatepertőt húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a mustárt, egy csipet sót és ízlés szerint borsozzuk. Aki szereti a csípőset, az tehet bele néhány csepp chiliszószt is. Alaposan összekeverjük, és szükség szerint még sózzuk- fűszerezzük.
  4. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Könnyű tésztát gyúrunk belőle.
  5. Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, és 12x8 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A téglalapok elejére egy kiskanálnyi libatepertőkrémet teszünk. Hengeresen feltekerjük a tésztát, és a végeit benyomjuk, mint a töltött káposztának.
  6. Lobogó forró vízben kifőzzük.
  7. A kész töltött tésztát tálra tesszük, és forró libazsírral enyhén megkenjük.
  8. A lilakáposztát megmossuk, megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük.
  9. Rozsdamentes fazékba tesszük, a tetejére ráöntjük az olajat, és pirítani kezdjük. Pirítás közben belekeverjük a köménymagot és a sót.
  10. Amikor már majdnem megpirult, belekeverjük a cukrot, és kevergetés közben enyhén karamellizáljuk. Belekeverjük az almaecetet, és lefedve készre pároljuk. Ízlés szerint beállítjuk a cukor-ecet egyensúlyt.
  11. A kifőtt töltött tésztát a párolt lilakáposztával együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1543
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finom libás ételeket. Ellentétben a libamájjal ez nem is drága.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vanyarci "Haluska Fesztiválon" a NoSalty - Prímagáz főzőversenyen Évi néni (Vass Éva) nyertes "Hóhérpörköltjének" hasonló körete volt. Éva kacsatepertő krémmel töltötte meg a tésztát, ami már akkor is nagyon ízlett. A csirkemell pörkölttel együtt nekem túl tömény volt, de a köret önálló ételként is megállná a helyét. Ez adta az ötletet egy Márton-napi finomság elkészítéséhez. Nálunk a piaci baromfihúsboltban általában lehet kapni libatepertőt. A többi alkotóelem beszerzése nem okozhatott akadályt. Az étel elkészítése a felsorolt sok alkotó ellenére egyáltalán nem bonyolult. Eredményképpen egy laktató, de nem tömény libás étel készült el, amit nem csak Márton-napon lehet elkészíteni. Gluténmentes lisztet használva a lisztérzékenyek is élvezhetik. A párolt káposztát általában nem így készítik, mint én. Először a cukrot karamellizálják, és úgy teszik rá a káposztát. A pirítás viszont még pikánsabb ízt ad neki, ezért szeretem ezt a módszert.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom lett! Bár énnekem több lisztet igényelt. Meg nem tepert?krémmel töltöttem, hanem darált húst kevertem össze f?szerekkel, meg feta sajttal. Így is érdemes kipróbálni.

Zoli

Örülök neki! A tojások nagysága befolyásolja a lisztmennyiséget. A tölteléknél szabad a gazda, csak a kreativitás szab határt. Kedves szakácstársam, Éva néni ( Vass Éva ) receptjét (Hóhérpörkölt )alakítottam át ( természetesen vele egyeztetve), abban kacsatepert?krém volt a töltelék. Márton nap környékén természetesen a liba volt a f? inspirálóm. További sikeres sütés- f?zést kívánok: Zoli

Hozzávalók

A töltött tésztához

A párolt káposztához

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.