r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél Sárától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Töltött szőlőlevél Sárától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    2503 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    14768 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    5006 micro
  • Lut-zea
    3766 micro
Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    714 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A töltelékhez a rizst előfőzzük. A hagymákat, a paradicsomokat, a paprikát nagyon finomra vágjuk és a petrezselymet, és a kaprot is felaprítjuk.
  2. Egy evőkanálnyi olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, a szárított paradicsomot. Sózzuk, hozzáadjuk a megfőtt rizst, a petrezselymet, a kaprot és ráfacsarjuk a citromlevet és összekeverjük. Előkészítjük a tölteni való szőlőleveleket. Minden levélbe egy kiskanálnyi rizst teszünk és szorosan feltekerjük , úgy mint a töltött káposztát.
  3. Egy kis méretű lábosba kb. 2 dl zöldségalaplevet öntünk. Ehhez még facsarunk egy kis citromlevet, beleteszünk két db koktélparadicsomot, beletesszük a tölteléket is, majd lefedjük. Kb. 25-30 percet pároljuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni.
  4. A tetejükre kevés olívaolajat locsolunk, majd joghurttal vagy tejföllel kínáljuk. Az a jó, ha hagyjuk néhány órát pihenni még jobb, ha előző nap elkészítjük.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 472
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Töltött szőlőlevél Sárától
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.