r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél Sárától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Töltött szőlőlevél Sárától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    7384 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    2503 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    14768 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    5006 micro
  • Lut-zea
    3766 micro
Összesen 507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    714 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A töltelékhez a rizst előfőzzük. A hagymákat, a paradicsomokat, a paprikát nagyon finomra vágjuk és a petrezselymet, és a kaprot is felaprítjuk.
  2. Egy evőkanálnyi olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, a szárított paradicsomot. Sózzuk, hozzáadjuk a megfőtt rizst, a petrezselymet, a kaprot és ráfacsarjuk a citromlevet és összekeverjük. Előkészítjük a tölteni való szőlőleveleket. Minden levélbe egy kiskanálnyi rizst teszünk és szorosan feltekerjük , úgy mint a töltött káposztát.
  3. Egy kis méretű lábosba kb. 2 dl zöldségalaplevet öntünk. Ehhez még facsarunk egy kis citromlevet, beleteszünk két db koktélparadicsomot, beletesszük a tölteléket is, majd lefedjük. Kb. 25-30 percet pároljuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni.
  4. A tetejükre kevés olívaolajat locsolunk, majd joghurttal vagy tejföllel kínáljuk. Az a jó, ha hagyjuk néhány órát pihenni még jobb, ha előző nap elkészítjük.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 468
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Töltött szőlőlevél Sárától
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?