r
Nosalty Logó

Töltött szőlőlevél

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött szőlőlevél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    5099 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    955 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    747 micro
  • β-karotin
    20397 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3334 micro
Összesen 2383 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    2634 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a szokott módon feltesszük főni sós vízben.
  2. Közben a szőlőleveleket megmossuk, szárait levágjuk, félretesszük csepegni. A kevésbé szép, túl cakkos leveleket vékonyan felcsíkozzuk, és a rizs főzővizébe dobjuk (3-5 darabot).
  3. A sajtot apróra kockázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk.
  4. A olívaolajat egy csipet sóval, az összezúzott fokhagymával és a citromlével elkeverjük.
  5. A készre főtt rizst összekeverjük a felaprított zöldfűszerekkel, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk. Még forrón hozzákeverjük a felkockázott sajtot, és alaposan elkeverjük. Kissé "pókhálós" masszát kapunk.
  6. Az első szőlőlevelet a fényes oldalával lefelé magunk elé terítjük. Egy evőkanálnyit teszünk rá a masszából, majd a két oldalát felhajtva a szárától, a hegyéig feltekerjük. Majd szépen sorban a többit...
  7. A kis csomagocskákat tűzálló tálba helyezzük (jó szorosan), meglocsoljuk az olajos-citromos páccal, és alufóliával lefedve irány a sütő.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19530
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Ajánló

Szőlőlevelet készen is vásárolhatunk, de én jobban szeretem a frisset. A legjobb a tavaszi levél, mert még az erezete is zsenge. Persze nyáron is készíthetjük, de ilyenkor számítsunk a kicsit szívósabb rostokra. Ehetjük hidegen, melegen, köretként halhoz vagy húshoz, de én magában szeretem csak úgy  "nassolni". Rendkívül különleges, pikáns íze van.

Receptkategóriák

A török dolma családomra optimalizált változata.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?