Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött sonkás-tejfölös tekercs

Töltött sonkás-tejfölös tekercs
Töltött sonkás-tejfölös tekercs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy dologban biztos voltam a mai ebéddel kapcsolatban: pizzaféleségre vágyom. De nem a klasszikus pizzára, hanem valami másra. Így elkezdtem kutakodni a világhálón, és rábukkantam egy receptre, amit aztán el is készítettem. Cseppet se bántam meg, mert a tészta könnyű és puha, a tölteléknek pedig tényleg az ízlésünk szab határt. Egy hozzávaló viszont tényleg fontos, a füstölt sajt vagy a bacon. Egyszerűen követeli a tészta a füstölt ízt! Higgyék el nekem... :)
Az eredeti recepthez képest és a hozzávalók 3/4-t használtam, kettőnknek ez is több, mint elég lett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk és 1 órát kelesztjük.
  2. Miközben kel a tészta, kikeverjük a pohár tejföl a 3 gerezd zúzott fokhagymával, kis kockára vágjuk a sonkát, és a lilahagymát, a sajtot lereszeljük.
  3. A tojássárgáját elkeverjük a kanál tejföllel. Ha megkelt a tésztánk, akkor két cipóra osztjuk, így könnyebb vele dolgozni.
  4. Kicsit lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a sonka és lilahagyma kockákkal, és jó vastagon a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, és sréhen felszeleteljük, hogy háromszögeket kapjunk.
  5. A tetején megkenjünk a tojássárgájás tejföllel, megszórjuk szezámmaggal, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Ha maradt reszelt sajt, azt is rászórhatjuk a tetejére. Hagyjunk elég helyet közöttük, mert sütés közben kicsit megnőnek.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 604
elküldve: 8
receptkönyvben: 175
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött pizzatekercs, sonkás kelt tekercs, tejfölös kelt tekercsek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

harangozo_agnes
harangozo_agnes Sun, 2016-03-20 20:53

Nagyon picit átalakítottam, kedvünkre igazítottam. Az alapötlet viszont tökéletes! Kettőt pislogtam és hűlt helye volt az összes tekercsnek! Imádták! :) Köszönöm az ötletet! :)

716
finomliszt 60 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 ek
1 ek
tej 4 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
tejföl 450 g
fokhagyma 3 gerezd
sonka 20 dkg
sajt 20 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
szezámmag 2 ek