r
Nosalty Logó

Káposztás kapusznyika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Káposztás kapusznyika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    291.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4961.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1707.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    586 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    1366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    551 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 7398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát lereszeljük, és az olajon megdinszteljük a cukorral, sóval és borssal. Kihűtjük.
  2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, 3 tojássárgáját, sót, és hozzáadjuk az élesztőt. Egynemű tésztává gyúrjuk, ha szükséges, még lisztet vagy tejet adunk hozzá.
  4. Letakarva langyos, huzattól mentes helyen duplájára kelesztjük, majd 6-7 cipót formázunk belőle. A cipókat még a deszkán pihentetjük jó 1/4 órát, majd tányér nagyságúra nyújtjuk.
  5. A káposztából a tészta egyik felére halmozunk, a másik felét ráhajtjuk. A tetejét 1 felvert tojással megkenjük, egy villával megszurkáljuk, majd tepsire helyezzük.
  6. A sütőt előmelegítjük, amíg a tészta pihen.
  7. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 33157
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

Én így szaggatam ki: Legnagyobb pogácsaszaggatóval (fánkszaggatóval) szaggatjuk ki. Ezt összecsukható ravioli készítőbe tesszük, a közepébe halmozunk 1-2 kk káposztát. A szerkezetet összenyomjuk, a fölösleges tésztát levesszük róla. Sütőpapíros tepsire tesszük, így hagyjuk pihenni kb. 10-15 percet. Ezután megkenjük tojással, megszurkáljuk hústűvel, és mehet a sütőbe. Közepes lánggal kb. 10 percre. A káposztás töltelékkel nagyon finom, lekvárral már nem annyira (bár a gyereknek így is ízlett). Rengeteg lesz belőle. Ha kisebb a család, elég fél adag belőle, bár többnaposan is finom puha, én nem próbálkoznék fél adaggal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A falunknak és szoros vonzáskörzetének van egy saját szakácskönyve. A régi idősek mindennapi receptjeinek gyűjteménye. Ebből való ez a finomság is... Nem hiába, az Öregek tudtak valamit! Tesóm nagyon szereti a káposztásat... És bátran kijelenthetem: most már én is. :D Mivel nem volt kedvem rétessel bajlódni Szilveszter napján, így jött a kapucnika ötlete... Kicsit lekicsinyítve a méretét és megsokszorozva a darabszámot.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek