Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-réteges tepsis pogácsa

Töltött-réteges tepsis pogácsa
Töltött-réteges tepsis pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha pogácsa, akkor számtalan variációt találunk már rá. Én most így készítettem el, és a szomszéd bácsitól is megkaptam érte a dicsérő szavakat...... pont olyan puha, lágy lett, mint amilyet ő szeret!! :-))

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

tetejére

ajánlat

Bármilyen más, húsos szalonna jó hozzá! Reggelire is kitűnő választás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk, amíg sima nem lesz a tészta. Kb. 1 óra kelesztés következik, langyos helyen.
  2. 4 részre osztjuk a tésztát. A húsos szalonnát enyhén megpirítjuk. Az első lapot lisztezett deszkán tepsi nagyságúra (35x24 cm) nyújtjuk, tepsibe helyezzük. Lekenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a szalonna és a reszelt sajt 1/3-ad részével. A második lappal befedjük, és ugyanígy járunk el minden lappal.
  3. Az utolsó lapot rányomkodjuk, hogy takarja a tölteléket. Felvagdossuk kb. 5x5 cm-es kockákra. Megkenjük a tojássárgájával, köménymaggal szórjuk.
  4. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a pogácsát, és aranysárgára sütjük 200 fokon. Tálaláskor a vágás mentén könnyen szétválnak. Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 38 076
elküldve: 21
receptkönyvben: 270
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa töltve, húsos pogácsa, sajtos húsos pogácsa, pogácsa sajttal, sajtos pogácsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-06-22 02:37

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dadimami
dadimami Tue, 2017-06-20 21:53

Érdemes volt elkészíteni, finom lett! Köszönet a receptért!

1571
finomliszt 60 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 teáskanál
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 3.5 dl
vaj 20 dkg
angolszalonna 30 dkg
edami sajt 30 dkg
tojássárgája 1 db
köménymag 1 kávéskanál