Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa

Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa
Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert a sós sütiket is imádjuk...fergetegesen finom.....a legeslegfinomabb sós sütik egyike.....különleges - nem attól, hogy négyzet alakú.....tényleg abbahagyhatatlan...az utóbbi időben nálunk ez a favorit....nem csak buli recept, hanem nagyobb ünnepi alkalmakra kiváló.....

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A tojások sárgáját, olívaolajat, sót, tejfölt kikavarjuk külön tálkában. A lisztre feldaraboljuk a margarint.
  2. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük a tejfölös keverékkel együtt, összedolgozzuk, összegyúrjuk. Kezünkről, tálról leválik a tészta, akkor jó. Egy lágyabb tésztát kell kapnunk. Ha készen vagyunk a gyúrással, tiszta konyharuhával letakarjuk, s 1 órát pihentetjük, ezalatt megkel.
  3. Miután letelt az egy óra pihentetés, átgyúrjuk a tésztát, s kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alsó-felső állásra állítva, előmelegítjük. Egyenletesen elosztva rászórjuk a reszelt sajtot (ami ide kell, a több), s feltekerjük, ahogyan a bejglit szoktuk.
  4. Ezután ezt a feltekert rudat téglalap alakúra kinyújtjuk, kb. 1, 5-2 cm vastagságúra, majd felvágjuk pizzavágóval vagy késsel kb. 4x4 cm nagyságú négyzetekre.
  5. A négyzetekre vágott tészta felét megkenjük a paprikás tejföl felével, megszórjuk őrölt köménnyel, majd a tetejére szánt reszelt sajt felével. Sütőpapírral bélelt tepsibe átrakosgatjuk - hagyjunk köztük helyet, mert meg fog kissé nőni -, s betoljuk az előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt készre sütjük. Isteni az illata is! Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is!
  6. Lehetséges, hogy nem fér rá két tepsire, akkor a maradékot egy kis tepsiben még kisütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben! Tuti, hogy meg fog csappanni a darabszám :), mire kihűlne!
  7. Tetszőleges tálba, egyéb edénykébe helyezzük, s lehet jóízűen elfogyasztani! Velem megtörtént már az, hogy épp akkorra sült ki, mire az ebéd is elkészült, s rácuppantunk erre, nem tudtuk abbahagyni, az utolsó darabig elfogyott, nagyon jól laktunk, s jól is esett! :) Így az ebédből vacsora lett! :) Délután pedig süthettem egy új adagot - innen tudom, hogy másnap, harmadnap is finom, puha! Érdemes kipróbálni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x28x3 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 12 914
elküldve: 13
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
179 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos kocka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2020-09-06 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.09.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1457
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 30 dkg
1 ek
margarin 25 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tejföl 175 g
olívaolaj 1 ek
tojássárgája 2 db
trappista sajt 20 dkg
tejföl 4 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg