Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt sajtos pogi

Kelt sajtos pogi
Kelt sajtos pogi
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amiót az eszemet tudom, nagyim kizárólag ezt a pogit készíti a bableves kísérőjeként! Gyermekként a sütő mellett ülve türelmetlenül vártam, hogy elkészüljön az első adag - sokszor helyet sem hagyva a bablevesnek! smiley Akkor a cukorral megszórt változat volt a kevencem. Mióta felnőttem és saját családom van, elkértem nagyikám receptjét és immáron nekik sütöm, mindig nagy sikerrel!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosítjuk, elkeverjük benne a 2 kk cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk - félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a kefirt, a tejfölt, a zsírt és a 2 egész tojást, továbbá egy bő maréknyi reszelt sajtot dobunk bele. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan összedolgozzuk. (Szigorúan csak kézi erővel!)
  3. Rugalmas, selymes tésztát kapunk. Ha a tésztánk szépen összeállt, 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztjük.
  4. Amikor a tésztánk szépen megkelt kiöntjük a tálból, átgyúrjuk, bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, utána szaggatjuk. A pogikat megformázzuk, tetejüket megkenjük a tojás és a tej keverékével, utána sajtot, szezámmagot, vagy sima kristálycukrot szórunk rá.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 304
elküldve: 10
receptkönyvben: 509
elkészítve: 5/22
Facebookon megjelent: -

szakács

rekusi

Mióta szakács: 2011.12.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kelt sajtos pogi Terka nagymamám receptje szerint, sajtos pogácsa, pogácsa sajttal

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaki32
szaki32 Sat, 2014-11-29 03:55

Na hat en csatlakozom egy -ket elottem szolohoz! Nagyon tetszett es vagy 10-szer probaltam mint a a hulye mar lepesrol- lepesre a recept mellettem! Gondoltam nem fog ki rajtam!Na ezen recept szerint egy mindig kemeny kivulrol pogacsa keszult es nem puha belulrol meg veletlenul sem! Probaltam a hofokon kicsit valtoztatni es a sutesi idon is! Miutan 5 alkalommal sem lett puha!A fenykep nem tudom honnan van de en ha osszeragasztom oket es felig sutom akkor sem lesz ilyen! Probaltam gazos sutoben es keveresesben is! Szepen meg kellt minden ok volt! Addig! A sutes utan (pedig tobb sutoben is probaltam) ez mindig kemeny kicsit kivulrol es belul sem az az igazi puhasag!!!!!!!!!!! Ezt kicsit illedelmesen irom,mint az elottem szolok nehanyan!Erre lehet azt mondani,hogy valami biztos nem ugy sikerult? Mi nem? 10-szer?En sajnos ennyi proba utan nem ajanlom!Azert koszonet a keszitonek es a felrakonak!Finom! Nem mondom,hogy nem finom ,meg veletlenul sem!!!!!!!Annak ajanlom aki finomat akar enni es szereti a pogacsat barmilyen is!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2014-02-25 19:27

Nagyon finom lett! Szuper a recept! Puha, nem kemény kívülről, könnyű, levegős tésztájú. Tipp annak, aki ódzkodik a kézzel dagasztástól: ha jól összeállt a tészta, 50x az edény aljához csapni jóóó erősen :) Nagy sikere van, ízlik a gyerekeknek :) Köszi!

Bamanna
Bamanna Mon, 2013-03-25 18:08

Sziasztok!
Én fél adagból csináltam, kissé kemény lett a tészta még mikor gyúrtam - mit lehet ilyenkor tenni bele? kis tejet vagy zsiradékot? - alig akart kelni, viszont a sütőben olyan magasra kelt, hogy csuda :) Az íze nagyon jó lett, belül vaj puha, de kívül kissé kemény :( Lehet kellett volna betenni egy tepsiben vizet is? Tippeket kérnék, mert egyébként sütném máskor is :)

tn83
tn83 Tue, 2013-03-12 13:36

Megcsinaltam, szupi finom lett! Kb. 75db sikeredett belöle. :)

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-12-30 16:20

Én ma megcsináltam, nagyon restellem, de nekem kicsit száraz lett, vajon miért. Mindent a recept szerint csináltam, csak fele arányban. El vagyok kenődve. Még egyszer nekifutok az új évben, remélem sikerülni fog. puszi nektek,

rebarbara73
rebarbara73 Thu, 2012-09-13 13:46

Ez valami fantasztikusan finom!!!!!Megsütöttem,az egész család odavan érte!

zafirov
zafirov Sat, 2012-08-25 13:24

Most sült ki ez az isteni pogi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tk.tönköly lisztből, ligth margarinból, light sajtból, és 10 %-os tejfölből készült és így is isteni fincsi lett. Köszönet érte :-))

robema
robema Sun, 2012-07-22 07:27

Kedves Rekusi! Tegnap este találtam meg ezt a receptet, annyira guszta a képen, igazi nagymamás... :-) Nem bírtam ki reggelig, még este megsütöttem. Igaz, csak fél adagot csináltam, de így is lett 60 db gyönyörű, omlós, isteni pogi. Ma főzök hozzá egy gulyáslevest, ha megérik a delet a pogik :-) Szuper a recepted!

ildica
ildica Fri, 2012-06-22 10:13

Kedves Rekusi!
Nagyon szép ez a pogi, már régóta szemezek vele, de nem lesz 1 kg lisztből sok pogi? Bár ha jól sikerül, majd viszek kóstolót a rokonoknak. :) Üdv.Ildica

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sat, 2012-06-02 07:44

Ma ezt a pogit fogom megsütni! Kíváncsi vagyok rá, nagyon.
Már régen volt itthon sajtos pogácsa, mostanában a káposztás és krumplis pogik voltak előnyben részesítve!
Remélem, jól fog sikerülni!

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 Tue, 2012-05-15 22:40

Igazat adok a "plusszal" kapcsolatban! Én úgy mondanám: szívvel-lélekkel, két kezed munkájával készíted a süteményt. Számomra is fontos ez.

ancsusz01
ancsusz01 Sun, 2012-05-06 18:51

Kedves Rekusi!
A sok pogácsás recept közül ma a Tiedre esett a választás és nem bántam meg!A recept nagyon JÓ!
Köszönöm
ancsusz01

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-04-09 12:21

Kedves Rekusi!

Két nappal ezelőtt elkészítettem életem első sajtospogácsáját a recepted által. : ) Azt kell hogy mondjam nagyon jól sikerült! Mindenkinek ízlett, megkelt csodálatosan, köszönöm a receptet!: ))) Kellemes, boldog, békés húsvéti ünnepeket kívánok! :))

Regina

bricsesz
bricsesz Tue, 2012-03-13 20:53

Miért nem szabad géppel dagasztani?Minden kelt tésztát azzal szoktam, egyszerűbb és sokkal gyorsabb...

rekusi
rekusi / rekusi Sun, 2012-04-15 21:51

Kedves Bricsesz!

Én ahhoz a csoporthoz tartozom akik azt vallják, hogy a kelt tészta a kéz melegétől "indul" meg igazán. No és hát a kezünkkel visszük bele azt a plusszt, amitől igazi egyedi mással össze nem hasonlítható ízt kapunk!
Persze elismerem egy mai "mindenhol" megfelelős nőnek nagy segítségére lehet egy dagasztógép. És persze abban sem lesz rossz....
De én akkor is inkább kézzel csinálom. A géppel dagasztott tésztából hiányzik az a bizonyos "plussz".

lindani
lindani Wed, 2012-04-18 11:11

Én is azokat képviselem aki kézzel dagasztanak, 1., igy érzékeled a tészta állagát, 2., ez a filing elmondhatatlan.

Ilonka57
Ilonka57 Sat, 2012-02-25 13:39

Ma a megszokott pogácsát akartam megsütni babgulyáshoz. De 1 margarinnal rövidebb volt a hozzávalóm. Ezért kipróbáltam ezt a receptet, amihez mindenem volt. Nem bántam meg. Nagyon finom, könnyű pogácsa. Csak "sajnos" most a család alig szuszog! Kedvenc pogácsák közé került. Köszönöm a jó receptet!

Gery83
Gery83 / Gery83 Mon, 2012-01-16 22:16

Mivel imádom a kelt tésztás dolgokat, ki kellett hogy próbáljam ezt a pogácsát. Már sül a sütőben, ha kész lesz beszámolok az eredményről is :D

Gery83
Gery83 / Gery83 Mon, 2012-01-16 23:02

Isteni lett a pogácsa, könnyű finom kelt tészta, pirosra sült sajt a tetején.. Talán a sót kicsit félve raktam bele, így legközelebb abból egy picit többet fogok. :)
Köszönöm a receptet!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Sat, 2012-01-14 12:18

Kedves Rekusi!
Ezt szeretném én is kérdezni, hogy az élesztő egy egész, 5 dkg-s élesztőt jelent?
köszönettel:
Ildi

846
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
margarin 25 dkg
kefir 1.5 dl
tejföl 2 ek
sertészsír 2 ek
tojás 2 db
1 ek
tojás 1 db
tej 1 ek
sajt 15 dkg