Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött piadina újrasütve

Töltött piadina újrasütve
Töltött piadina újrasütve
58 perc / előkészület: 40 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyérlepénynek nehéz ellenállni. Ezúttal pestósan készítettem, és újrasütöttem röpke 10 percig.

hozzávalók / 6 adag

Piadina

Zöld pesto

Halas-babos töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Piadina

  1. A tészta készítésével kezdjük, méghozzá az élesztőt a cukros, langyos vízben felfuttatjuk. A tojás és a füstölt sajt kivételével a hozzávalókat egy tálba öntjük, beletesszük az élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Pihentetjük egy jó félórát a hűtőben.
  2. Amikor eleget pihent, jó vékony lepényeket nyújtunk belőle, mert a sütésnél tovább fog dagadni. 7-8 perc alatt 180 fokon kisütjük. Így már készen is áll a töltésre.

Zöld pesto

  1. Reszelt parmezánt használunk, és a hozzávalókat, a csirkemell sonkát leszámítva, egy botmixer vagy egy smoothie maker segítségével összedolgozzuk (kenhető és ne folyós állaga legyen).
  2. Egyenletesen megkenjük vele a piadinákat. Ráhelyezzük a sonkákat is, és félbehajtjuk a lepényeket.

Halas-babos töltelék

  1. A lecsöpögtetett babot, a szárított, olajos paradicsomot összemixeljük. Szintén rákenjük a lepényekre, mint egy melegszendvicskrémet, és ráhelyezzük a tonhaldarabokat is, majd ismételten félbehajtjuk, ahogy a zöld pestósnál is tettük.
  2. Megkenjük a tojássárgájával a tetejüket, és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos előmelegített sütőben még 10 percig újra sütjük.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
105 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

halas-babos lepénykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

888
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
víz 3 dl
füstölt sajt 50 g
tojássárgája 1 db
rukkola 100 g
olívaolaj 0.5 dl
mascarpone 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 0.5 bögre
citromlé 1 tk
csirkemell sonka 20 dkg
fehérbab 20 dkg
szárított paradicsom 10 db
tonhalkonzerv 80 g
olívaolaj 10 csepp