r
Nosalty Logó

Töltött paprika 2. (nyári)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött paprika 2. (nyári)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 2447 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 80 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    2202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    692 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1148 micro
  • β-karotin
    6146 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4272 micro
Összesen 2447 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A töltött paprikákhoz

  1. A rizst félig megpároljuk, hűlni hagyjuk.
  2. Két fej hagymát kockára vágva kevés olajon megpárolunk.
  3. A darált húshoz adjuk a rizst, a párolt hagymát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
  4. A paprikákat kicsumázzuk, hegyüket levágjuk, a töltelékkel megtöltjük.
  5. A paradicsomokat meghámozzuk, akár forró vízbe mártással, akár spagettihez való paradicsomszósznál leírtak szerint, a magot kikotorjuk.
  6. A másik két fej hagymát apróra vágjuk.
  7. A fedeles lábas aljára olajat öntünk, elterítjük a hagymát, arra a paradicsomhús felét, majd a paprikákat.
  8. A paradicsomhús másik felével betakarjuk, elmorzsolunk rá egy leveskockát, a tetejére fektetjük a zellerzöldet.
  9. Fedő alatt, takarékon megfőzzük.
  10. Amikor a gombócok megfőttek, kiemeljük őket, a visszamaradt mártást kevés liszttel megszórjuk, kisrugóssal kevergetve jól összeforraljuk. (Akit zavar, hogy darabos, botmixelhet).
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 50652
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 27.

Ajánló

Sört ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika 2. (nyári)
Harmathy Ildikó 313 recept

A friss paprika és paradicsom szezonjában nálam így készül a töltött paprika. Sokkal nyáriasabb az íze is :).

Hozzávalók

A töltött paprikákhoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek