r
Nosalty Logó

Töltött paprika csípős paradicsomszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Töltött paprika csípős paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsomszószhoz

Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsomszószhoz

Összesen 3647 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsomszószhoz

Összesen 68 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    734 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    19176 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 608 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13624.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    9902 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    4404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    890 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    5658 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    3872 micro
Összesen 3647 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2130 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

A töltött paprikához

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A paprikák végét levágjuk, a csumáját eltávolítjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük.
  3. A rizst megmossuk, leszűrjük, és összegyúrjuk a darált hússal, a nyers tojással, a dinsztelt hagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Megtöltjük a paprikákat.
  5. Egy nagy fazékban 2,5 liter vízben elkeverjük a paradicsompürét, a sót, a cukrot és a pirosaranyat, beletesszük a zellerzöldet, és elkezdjük főzni.
  6. Kb. 15 perc után, amikor elkezd forrni, belerakosgatjuk a töltött paprikákat. Kb. 45-50 percig közepes tűzön főzzük.
  7. Amikor megfőtt a paprika, szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
  8. Elkészítjük a rántást: 4 púpos ek lisztet 6 dkg zsíron világos zsemleszínűre pirítjuk, megszórjuk 1 tk őrölt paprikával. Kb 3-4 dl hideg vízzel felengedjük, és berántjuk a szószt.
  9. A paprikákat visszahelyezzük a paradicsomszószba.
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12963
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

Krumplipürét szoktam mellé tálalni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk a nyár nem múlhat el töltött paprika nélkül. Igaz, hogy mostanában már télen is hozzá lehet jutni kicsit borsosabb áron zöldpaprikához, de annak az íze meg sem közelíti a szezonjában kapható zöldpaprikáét. A paradicsomszószt az egyszerűség kedvéért sűrített paradicsomból készítem. Aki a paradicsomszószt édesebben szereti, az utólag szórhat bele egy kis cukrot.

Hozzávalók

A töltött paprikához

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek