Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika csípős paradicsomszósszal

Töltött paprika csípős paradicsomszósszal
Töltött paprika csípős paradicsomszósszal
110 perc / előkészület: 45 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a nyár nem múlhat el töltött paprika nélkül. Igaz, hogy mostanában már télen is hozzá lehet jutni kicsit borsosabb áron zöldpaprikához, de annak az íze meg sem közelíti a szezonjában kapható zöldpaprikáét.
A paradicsomszószt az egyszerűség kedvéért sűrített paradicsomból készítem. Aki a paradicsomszószt édesebben szereti, az utólag szórhat bele egy kis cukrot.

hozzávalók / 6 adag

A töltött paprikához

A paradicsomszószhoz

ajánlat

Krumplipürét szoktam mellé tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikák végét levágjuk, a csumáját eltávolítjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük.
  3. A rizst megmossuk, leszűrjük, és összegyúrjuk a darált hússal, a nyers tojással, a dinsztelt hagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Megtöltjük a paprikákat.
  5. Egy nagy fazékban 2,5 liter vízben elkeverjük a paradicsompürét, a sót, a cukrot és a pirosaranyat, beletesszük a zellerzöldet, és elkezdjük főzni.
  6. Kb. 15 perc után, amikor elkezd forrni, belerakosgatjuk a töltött paprikákat. Kb. 45-50 percig közepes tűzön főzzük.
  7. Amikor megfőtt a paprika, szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
  8. Elkészítjük a rántást: 4 púpos ek lisztet 6 dkg zsíron világos zsemleszínűre pirítjuk, megszórjuk 1 tk őrölt paprikával. Kb 3-4 dl hideg vízzel felengedjük, és berántjuk a szószt.
  9. A paprikákat visszahelyezzük a paradicsomszószba.

  • elkészítettem: 48 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 380
elküldve: 5
receptkönyvben: 260
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött zöldpaprika, sertéshúsos rizzsel töltött paprika paradicsomszószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mutszi
Mutszi / Mutszi Mon, 2012-04-30 06:09

Bár én csirkemellből készítettem el és valamiért kegyetlenül sikerült elbénáznom a szószt, de még így is meg lett az szuper töltöttpaprika jellege :)
Úgyhogy minden elismerésem, nagyon könnyű volt a recept alapján elkészíteni :)
Köszönöm!

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-08-06 21:16

én is tegnap készítettem tölött paprikát, hogy egy kicsit kényeztessem magam hazai ízekkel ;-)

608
zöldpaprika 12 db
darált sertéshús 65 dkg
rizs 16 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sertészsír 3 dkg
tojás 2 db
1.5 teáskanál
bors 2 kk
sűrített paradicsom 40 dkg
2 tk
cukor 3 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
csípős paprikakrém 1 teáskanál
zellerlevél 1 db
víz 2.5 l
finomliszt 4 púpozott ek
sertészsír 6 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál