Nosalty Logó

Töltött padlizsán 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Töltött padlizsán 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 768 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 768 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 1533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 4mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt padlizsánt apró kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olívaolajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig sütjük, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk.
  3. Egy zsemlét langyos vízbe beáztatunk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk.
  4. A padlizsánok héját, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük el. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on, alsó-felső sütési módon. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal meghintjük és további 15-20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.
  5. Tálalhatjuk burgonyapürével is.
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 181181
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyermekkoromban anyukám rendszeresen készítette a töltött padlizsánt ebédre. Annyira finoman készítette, hogy később, hazautazásaim alkalmával rendszeresen ezt kértem tőle. A padlizsánt nagyon szeretem, nagyon sokféle módon használható fel.

Hozzászólások

Petra

Marha-vagy sertéshúsból szoktad készíteni?

Törölt felhasználó

szia Petra, Én általában sertés combot daráltatok le, de ez szerintem bárányból is finom lehet.

Törölt felhasználó

Szerintem is bárányból az igazi!

Petra

köszi, bárányra még sosem gondoltam, de jó ötletnek t?nik!

Törölt felhasználó

szia a megsütött padlizsánnak a héját is meg lehet enni? köszi :)

Törölt felhasználó

szia, van aki meg szokta enni, én általában csak a húsát fogyasztom. üdv. Bea

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap én is elkészítettem, és ISTENI finom! Sztem a héját is meg lehet enni! :)

Törölt felhasználó

Szasztok! Én pulyka húst daráltam hozzá és tettem még bele 1-1 apróra vágott paradicsomot és paradicsompaprikát. Nagyon finom lett!!!!

Wendy

Én csirkehússal készítettem és Gouda sajttal, nagyon jó lett, ez nekem a nem lehet abbahagyni padlizsán! Wendy

homeside

Tenyleg ISTENI!

Törölt felhasználó

A töltött padlizsán szerintem nagyon finom! :) De csirkehússal,vagy hús nélkül a legjobb :)

Törölt felhasználó

A töltött padlizsán szerintem nagyon finom! :) De csirkehússal,vagy hús nélkül a legjobb :)

Törölt felhasználó

A bárány máját meg kell darálni majd tejbe áztatott zsemlével össze kell keverni,hozzáadni egy tojást,majd a mennyiségt?l függ?en két,vagy több f?tt tojást belereszelünk a masszába,utána sóval borssal petrezselyem zöldel és egy kevés majorannával jól összedolgozzuk. Vékony késsel a bárány borbájáról fellazítjuk a "húst "és a kész masszát bele tömjük.Tepsibe kevés vizet öntünk meg olajat vagy zsírt,majd fóliával letakarjuk és süt?be tesszük ahol puhára pároljuk.Ha megpuhult eltávolítjuk a fóliát ,és a zsírral öntözgetve pirosra sütjük.

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon, de nagyon finom. Holnap ez lesz az ebéd, kiváncsi vagyok a férjemnek hogy fog ízleni :)

Törölt felhasználó

Elkészítettük és a kicsi fiam nagy kedvence lett.:) Köszönjük!:)

fonicia

Sziasztok! Ma megsütöttem a receptet és anyukám azt mondta hogy isteni!A család többi tagjának is nagyon izlett, pont jó az arány mindenb?l és könny? elkészíteni. Beácska köszönöm a receptet, mentettem!!

Törölt felhasználó

Ez isteni finom lett!!!! Köszi a receptet!!!

libaláb

Finom lett. A fogyókúra miatt ugyan csirkehúst használtam, szerencsére ez nem rontott a végeredményen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!