Nosalty Logó

Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött padlizsán NatyAngel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Összesen 446 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Összesen 1780 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Összesen 129 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 446 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 1780 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. Megfőzzük a rizst.
  2. A padlizsánok csutkáját levágjuk, majd alaposan megmossuk őket, mivel héjastól lesznek megsütve. Hosszában félbevágjuk (így 4 felet kapunk), és kimagozzuk őket.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon elkezdjük pirítani. Ha kaptak egy kis színt, rátesszük a piros paprikát és megszórjuk borssal, majd lefedjük(4-5 percre), hogy kicsit párolódjon. Ügyeljünk arra, hogy oda ne égjen, mert akkor a paprika miatt keserű lesz!
  4. A darált húst beletesszük a lábosba, összeforgatjuk a hagymás alappal, és megsózzuk.
  5. Mikor a húsnak már nincs nyers színe, az előre megfőzött rizst hozzákeverjük, és átmelegítjük.
  6. Ha végeztünk félrehúzzuk a tűzről.
  7. A padlizsánokat kissé besózzuk, majd belehalmozzuk a tölteléket (közben kicsit le is nyomkodjuk, hogy több menjen bele). Annyit teszünk bele, hogy enyhén púpos legyen.
  8. Lereszelünk annyi sajtot, amennyi a padlizsánokhoz szükséges, majd egy kevés tejföllel összekeverjük és így kenjük a töltelék tetejére.
  9. A tepsi alját egy pár csepp olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak le, majd betesszük őket a sütőbe, és addig sütjük, míg a tetejük aranyszínű nem lesz.:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3046
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sose csináltunk itthon padlizsánt, én meg szeretem, úgyhogy egy kis változásra ösztökéltem a családot. Bár a fiúk megkóstolni sem hajlandóak, 6-ból 4 emberbnek ízlik, úgyhogy sikernek könyvelem el. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

H?ha! :-o Köszönöm. Éva-Anyóca

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek