Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres torta

Epres torta
Epres torta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisebbik lányom 3. szülinapjára készítettem.
A marcipándíszeket érdemes frissen rátenni, nem sokkal a tálalás előtt, mert ha sokáig áll rajta, akkor a marcipán megpuhul, és csúnya lesz, ahogy engedi a színét.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A tetejére

A krémhez

ajánlat

Természetesen készíthetjük más gyümölccsel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből és cukorból megfőzzük a pudingot, utána hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
  3. Kikeverjük habosra a margarint, és hozzáadjuk a hideg pudingot. Beletesszük az eperkonzervekből lecsepegtetett epret. Jól összekeverjük, és tehetünk bele egy kis piros ételszínezéket is. (Télen nincs szezonja az epernek, én azért csináltam konzervből, de persze lehet friss eperből is.)
  4. A piskótakarikát 3 részre vágjuk vízszintesen, és betöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is elsimítjuk.
  5. A tejszínhabot felverjük, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót.
  6. Rákenünk belőle egy réteget a tetejére, utána tejszínhabrózsákkal, eperszeletekkel, és marcipándíszekkel ékesítjük a tortát. Tejcsokoládét tehetünk az oldalára és még a tetejére is egy keveset.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 669
elküldve: 4
receptkönyvben: 148
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos-epres piskóta, tejszínhabos epertorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Léhmann Péter
Léhmann Péter Sat, 2016-04-09 12:36

Kedves Ági! A kérdésem az lenne, hogy ez a torta kb. hány szeletes?

Válaszod előre köszönöm.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2011-01-23 19:04

Kedves v-emese! Én úgy gondolom, hogy 1 olyan konzervben 20-25 dkg eper lehet, tehát a kettő olyan 40-50 dkg. Természetesen lehet fagyasztottat is használni, csak azt előtte ki kell olvasztani, hogy jól beletörjön a krémbe. Az én tortaformám 26 cm átmérőjű, szóval olyan 22-28 cm-esbe ajánlom. Üdv.: Ági

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 16:26

Kedves Ági!
Az lenne a kérdésem, hogy a konzerv helyet lehet használni fagyasztott epret? ha igen kb. mennyi kell hozzá? és milyen méretű tortaformába ajánlod?

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-03-07 21:18

Gyönyörű ez a torta ! Pont egy háromévesnek kistündérnek való :)))

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2010-03-07 22:31

Köszönöm szépen kedves szavaidat, nagyon igyekeztem, hogy minden úgy sikerüljön rajta, ahogy kell! ;) A kisebbik lányom, aki holnap tölti a 4-et, imádja az epret és Eperkét is. Majd feltöltöm a tegnapi tortáját is! Az is isteni volt!!!

1507
tojás 13 db
cukor 13 ek
finomliszt 13 csapott ek
víz 0.5 dl
sütőpor 1 csomag
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
marcipán 10 dkg
eper 10 dkg
eper 420 g
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1.5 csomag