r
Nosalty Logó

Töltött oldalas Katharosztól

Katharosz
Töltött oldalas Katharosztól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1029
Kalória
45.8g
Fehérje
18.7g
Szénhidrát
84.2g
Zsír
247.6g
Víz
366.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1029 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1029 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.6 g

Zsír

  • Összesen
    505.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7318.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1485.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6936 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    1396 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1444 micro
  • Kolin:
    1587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6735 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2388 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    3101 micro
Összesen 6167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. Töltelékhez a finomra vágott hagymát, egy csípet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és a zsírjára sütjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a késsel elkapart májat, kevergetve készre pirítjuk, szükség szerint ízesítjük, sóval, borssal, ételízesítővel, végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
  3. A langyos tejbe áztatott és kinyomkodott zsömléket és a tojásokat a májas alapba dolgozzuk, ízesítjük.
  4. Az oldalast a hentessel felszúratjuk. Az előkészített húst sózzuk, borsózzuk, majd megtöltjük a töltelékkel, a nyílást hústűvel betűzzük.
  5. Egy nagyobb magas falú, zsiradékkal kikent tesibe fektetjük a húst, köré szórjuk a fokhagymát, kb. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával szorosan lefedjük, forró sütőbe tesszük.
  6. Kb. 130 perc alatt puhára pároljuk, ekkor kitakarjuk, és a zsírjával locsolgatva pirosra sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 130 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel a dagadót nem igazán kedveljük, ezért találtam ki, jó pár évvel ezelőtt ezt a hús ételt. Nagyon finom, ízletes, és hidegen is kitűnő fogás lehet.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek