Nosalty Logó

Töltött oldalas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Töltött oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 575 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3452 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 575 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5221.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    2517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    728 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9916 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    716 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 3452 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
  2. A zsír felét egy mély tepsibe öntjük, a maradékon pedig megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva hagyjuk hűlni.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, a májat, a tojásokat, a finomra vágott fokhagymát meg a fűszereket.
  4. Az oldalast húsos felét felszúrjuk, hogy egy nagy zsebet kapjunk, megtöltjük. Sózzuk, borsot darálunk rá, belerakjuk a tepsibe.
  5. Forró sütőben (220 fok) 20 percig pirítjuk. Letekerjük a hőfokot közepesre, kevés vizet öntünk a hús alá, fóliával befedjük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 48x30x7
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 16227
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Ajánló

Nekem az oldalasnak csak az egyik fele volt tölthető, a másik felét úgy töltöttem meg, hogy a végét aláhajtottam, és az "alagútba" kanalaztam a masszát. Így egyforma vastag is lett mindenhol, és nem száradt ki a vékonyabbik része. Krumplipüré pinkben -Vicikó receptje volt a köret hozzá. Az enyémnek azért nem olyan sötét a színe, mert nem volt a hagyományos cékla a boltban, csak olyan, amelyik piros-fehér csíkos.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Internetes "kalózkodás" közben találtam erre a receptre. Aki feltöltötte úgy kezdte, kérjük meg a hentest, hogy csontozza ki az oldalast. Na, neki biztos nincs kutyája! A miénk szerintem egy hétig nem ugatna, ha érezve a finom sült hús szagot csak a száraztáppal vágtatnánk ki hozzá. :)

Hozzászólások

Torma

A dumád haláli witch, jót nevettem :)))) a kép/kaja eszméletlenül guszta! Azok a gombócok krumplipürék! Mit?l színesek? Kellemes hétvégét! Torma :)

witch

Koszonom szepen! Igen, krumplipure, Viciko receptje. Az ajanlatnal ha rakattintasz, rogton odakerulsz ahoz a recepthez. Cekla van benne, de nem kaptam a hagyomanyosat, azert olyan vilagos. Szep hetveget Neked is! udv:witch

Torma

(*|*) .... OK, nem tudom " megmosolyogtatni"... ;) de csinos a csillag szemeivel! T:)

witch

Ja, nem tudom miert nincs olyan billentyuzet, hogy ki tudjuk elni a kreativitasunkat? *+*

pussycat

Nagyon guszta az oldalasod, es a story-d engem is megnevettetett, koszi, Veronika:))

witch

Koszonom! Nagyon vicces ilyeneken gondolkodni, hogy mit mondana a kutya, ha tudna beszelni. :)

Éva-Anyóca

Kedves witch! Nagyon jó a történeted, jót nevettem, - az tuti, a kutya kezet nyalna minden nap,...azért a felséges illatért és a csontért! :-) Nálunk is így van...meg a csontos rész valami többletet is ad az ízvilágában..:-) Nagyon guszta, köszönöm szépen, mentés, és el szeretném készíteni, amint lehet. Köret tippjeid vannak még ? Lehet sütni is a burgonyát? Esetleg párolt rizs, vagy rizibizi is lehet? Köszönöm, szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Orulok, hogy tetszik a story. :)) En is jobban szeretem csonttal sutni, kicsit tovabb tart, de megeri. Szerintem a hus melle dobalj be egy par szem krumplit, en ezt is ugy sutottem. Meg raktam melle ket fej voroshagymat meg fokhagyma gerezdeket is. A rizibizi is finom melle. Szep hetveget Neked is! udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Köszönöm a köret tippet.:-) Szép a hétvége, szakad a hó, nem gy?zik a fiúk lapátolni, annyi van már reggel nyolc óta, tegnap havas es? volt, tegnapel?tt es?, el?tte lév? nap meg hét ágra sütött a nap,( végre láttam a napot, érezni lehetett hogy süt, :-), és isteni madárcsivitel?s nap volt,...- na ezen igazodjon ki az ember..:-(( Mindegy, most ez van, remélem, a tavasz hamar beköszönt, már várjuk...:-)) Az a baj, hogy mire belejössz a hétvégébe, az együttlétbe, a pihenésbe, satöbbi,....már kezd?dik újra az egész hétf?sdi,...:-( Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Nagyon szivesen! Nalunk a hussal egyutt sutott krumpli a kedvenc, de ez a tormas-ceklas-tejszines krumplipure is finom. A lanykam tobbszor evett belole es nem art tudni, ha sima puret keszitek, abbol csoda, ha egyszer eszik egy furjtojasnyi adagot. :)) Az idojaras az nalunk is olyan, mint az idojaras. :)) Hetek ota durva hideg, most a hetvegere pedig felmelegedett, sut a nap hetagra es esot varunk. Nem panaszkodhatunk, mert ez jobb mint ami a New York-i oldalt elkapta, 90 cm ho esett, 75 merfoldes (az kb. 120 km/ora) szellel parositva, haaaat nem irigylem oket. A meteres jegcsapok leszaggattak a vezetekeket, remelem nem villannyal futenek! A hetfoi nap az nalunk sem tartozik a kedvencek koze. Udv:witch

Törölt felhasználó

Kedves "Konyha fert?zött Sorstársaim"! Nálunk kb. két éve ez a sláger, dagadót már nem is töltök. Egy észrevételem, és egy javaslatom lenne: észrevétel: szerintem az oldalas elég zsíros, nem kell hozzá szalonna. javaslat: az oldalast én mindig "tepsiméretben" kérem, és a bordacsontokat bárddal ketté ütöm. Jobban belesimul a tepsibe. A bordacsontok tetejét, ill. a csontok mind két oldala mellett késsel végig hasítom, így mire megsül a "dagadék" a csontok szinte kibújnak, könnyedén kihúzhatók bel?le. Sajnos nem tudok képet feltölteni, de a Facebookon (Szijártó András) ott vannak a fotók a legutóbbi Andrásnapi menü albumban. Én a töltelékbe csirkemájat szoktam elkaparni nyersen, no meg teszek bele a hagymán dinsztelt gombát és f?tt tojást is apróra vágva. Hobbi szakács üdvözlettel: Bandipapa (aki a hétvégén palóc gulyást f?z erd?szélén bográcsban!!!!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek