"Gurmé" töltött csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 24% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
60g feketeerdő sonka140 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
25g kesudió138 kcal
-
20g kéksajt71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
594
Kcal
- 24% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
120g feketeerdő sonka281 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g kesudió277 kcal
-
40g kéksajt141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1189
Kcal
- 24% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
45.1g csirkemellfilé54 kcal
-
24g feketeerdő sonka56 kcal
-
10g aszalt szilva24 kcal
-
10g kesudió55 kcal
-
8g kéksajt28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
Összesen
237
Kcal
- 24% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 101.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
594
Kcal
- 24% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2121.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1189
Kcal
- 24% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
237
Kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
5 dkg aszalt szilva
-
5 dkg kesudió
-
40 g kéksajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A csirkemelleket megmossuk, zsebecskét vágunk rajtuk.
- A kesudiókat (ha túl nagyok, félbevágva) az aszalt szilvákba helyezzük, majd 5-5 szilvával megtöltjük a zsebecskéket.
- A kéksajtot vékony szeletekre vágjuk, vagy elmorzsoljuk, s ezt is a szilvák mellé nyomkodjuk.
- 3-3 szelet sonkával jól összetekerjük a csirkéket, hogy ne hulljon ki a belevaló.
- Kivajazott tálba helyezve, 30 perc alatt átsütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26709
- Feltöltés dátuma: 2010. június 11.
Ajánló
Egy könnyű saláta, fehérbor remek kiegészítője az intenzív ízeknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Durcsó
161 recept
Eredeti tervem aszalt szilvás répasaláta volt (nem adom fel, egyszer még kipróbálom!), vettem is jó olcsón 1 kiló aszalt szilvát, de hazaérve kiderült, hogy a répakészletünk sajnos nyugdíjas korba lépett. Úgy lehetett őket hajlítgatni, mint a gumit, saláta így sajnos nem készült. Viszont nagyon rákattantam az aszalt szilva gondolatára, s fejemben azonnal melléugrott a kesudió, meg a kéksajt is (jelen esetben Cambridge Blue), és e szép társaság együtt vándorolt a csirkemell melegébe... Aztán már csak egy kis rögzítő sonka kellett a gourmet vacsihoz, mely rettentő finom szafttal itatta át a húst. Tunkoltunk is a sütőtálból...
Hozzászólások (3)
Nagyon jól hangzik, valamelyik este kipróbálom! :) Úgyis untam már a sok csirkemell receptet, de legalább ez talán ad neki egy más típusú ízvilágot :)
Kedves Durcsó! Nagyon jól hangzik, a héten megcsinálom:) Átsül lefedés nélkül is, vagy sütöd fólia alatt? Ne haragudj a kérdésért, eléggé kezd? vagyok még :)
Kedves Durcsó.Leírom én hogy szoktam elkészíteni az aszaltszilvás hústekercset.Igy is nagyon finom.Én 1 fej vöröshagymát felaprítok megpárolom 20 dkg apróra vágott füstölt szalonnával 20 dkg apróra vágott aszalt szilvával és 10 dkg mazsolával.Majd egy leveskockát feloldunk 2.5 dl vízben és annyit öntök belöle az aszaltszilvára hogy ne legyen híg összefözöm és evvel a krémmel töltöm meg a húsokat.Ha marad szilvás krém én kifött rizzsel összekeverem .Nagyon finom.