Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Gurmé" töltött csirkemell

"Gurmé" töltött csirkemell
"Gurmé" töltött csirkemell
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti tervem aszalt szilvás répasaláta volt (nem adom fel, egyszer még kipróbálom!), vettem is jó olcsón 1 kiló aszalt szilvát, de hazaérve kiderült, hogy a répakészletünk sajnos nyugdíjas korba lépett. Úgy lehetett őket hajlítgatni, mint a gumit, saláta így sajnos nem készült. Viszont nagyon rákattantam az aszalt szilva gondolatára, s fejemben azonnal melléugrott a kesudió, meg a kéksajt is (jelen esetben Cambridge Blue), és e szép társaság együtt vándorolt a csirkemell melegébe... Aztán már csak egy kis rögzítő sonka kellett a gourmet vacsihoz, mely rettentő finom szafttal itatta át a húst. Tunkoltunk is a sütőtálból...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy könnyű saláta, fehérbor remek kiegészítője az intenzív ízeknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, zsebecskét vágunk rajtuk.
  2. A kesudiókat (ha túl nagyok, félbevágva) az aszalt szilvákba helyezzük, majd 5-5 szilvával megtöltjük a zsebecskéket.
  3. A kéksajtot vékony szeletekre vágjuk, vagy elmorzsoljuk, s ezt is a szilvák mellé nyomkodjuk.
  4. 3-3 szelet sonkával jól összetekerjük a csirkéket, hogy ne hulljon ki a belevaló.
  5. Kivajazott tálba helyezve, 30 perc alatt átsütjük őket.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 325
elküldve: 2
receptkönyvben: 191
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-kesudiós-kéksajtos csirke, pikáns töltött csirke, márványsajtos-aszalt szilvás töltött csirkemell sonkaköpenyben

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Deák Tímea
Deák Tímea Sun, 2014-10-26 19:13

Kedves Durcsó.Leírom én hogy szoktam elkészíteni az aszaltszilvás hústekercset.Igy is nagyon finom.Én 1 fej vöröshagymát felaprítok megpárolom 20 dkg apróra vágott füstölt szalonnával 20 dkg apróra vágott aszalt szilvával és 10 dkg mazsolával.Majd egy leveskockát feloldunk 2.5 dl vízben és annyit öntök belöle az aszaltszilvára hogy ne legyen híg összefözöm és evvel a krémmel töltöm meg a húsokat.Ha marad szilvás krém én kifött rizzsel összekeverem .Nagyon finom.

Pianista
Pianista / Pianista Mon, 2014-10-06 11:26

Kedves Durcsó!

Nagyon jól hangzik, a héten megcsinálom:)

Átsül lefedés nélkül is, vagy sütöd fólia alatt?

Ne haragudj a kérdésért, eléggé kezdő vagyok még :)

didi0531
Lné Dóri / didi0531 Wed, 2014-01-15 10:44

Nagyon jól hangzik, valamelyik este kipróbálom! :) Úgyis untam már a sok csirkemell receptet, de legalább ez talán ad neki egy más típusú ízvilágot :)

587
csirkemell filé 1 db
feketeerdő sonka 12 dkg
aszalt szilva 5 dkg
kesudió 5 dkg
kéksajt 40 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek