r
Nosalty Logó

"Gurmé" töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
"Gurmé" töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 594 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1189 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 594 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1189 Kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, zsebecskét vágunk rajtuk.
  2. A kesudiókat (ha túl nagyok, félbevágva) az aszalt szilvákba helyezzük, majd 5-5 szilvával megtöltjük a zsebecskéket.
  3. A kéksajtot vékony szeletekre vágjuk, vagy elmorzsoljuk, s ezt is a szilvák mellé nyomkodjuk.
  4. 3-3 szelet sonkával jól összetekerjük a csirkéket, hogy ne hulljon ki a belevaló.
  5. Kivajazott tálba helyezve, 30 perc alatt átsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26709
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Egy könnyű saláta, fehérbor remek kiegészítője az intenzív ízeknek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

"Gurmé" töltött csirkemell
Durcsó 161 recept

Eredeti tervem aszalt szilvás répasaláta volt (nem adom fel, egyszer még kipróbálom!), vettem is jó olcsón 1 kiló aszalt szilvát, de hazaérve kiderült, hogy a répakészletünk sajnos nyugdíjas korba lépett. Úgy lehetett őket hajlítgatni, mint a gumit, saláta így sajnos nem készült. Viszont nagyon rákattantam az aszalt szilva gondolatára, s fejemben azonnal melléugrott a kesudió, meg a kéksajt is (jelen esetben Cambridge Blue), és e szép társaság együtt vándorolt a csirkemell melegébe... Aztán már csak egy kis rögzítő sonka kellett a gourmet vacsihoz, mely rettentő finom szafttal itatta át a húst. Tunkoltunk is a sütőtálból...

Hozzászólások (3)

Lné Dóri

Nagyon jól hangzik, valamelyik este kipróbálom! :) Úgyis untam már a sok csirkemell receptet, de legalább ez talán ad neki egy más típusú ízvilágot :)

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Nagyon jól hangzik, a héten megcsinálom:) Átsül lefedés nélkül is, vagy sütöd fólia alatt? Ne haragudj a kérdésért, eléggé kezd? vagyok még :)

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó.Leírom én hogy szoktam elkészíteni az aszaltszilvás hústekercset.Igy is nagyon finom.Én 1 fej vöröshagymát felaprítok megpárolom 20 dkg apróra vágott füstölt szalonnával 20 dkg apróra vágott aszalt szilvával és 10 dkg mazsolával.Majd egy leveskockát feloldunk 2.5 dl vízben és annyit öntök belöle az aszaltszilvára hogy ne legyen híg összefözöm és evvel a krémmel töltöm meg a húsokat.Ha marad szilvás krém én kifött rizzsel összekeverem .Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.