r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb 3.

Ágica
Töltött csirkecomb 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

555
Kalória
43.3g
Fehérje
24g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
251.9g
Víz
516.6g
Koleszterin
2.7g
Rost
2.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 555 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1007.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8885 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1789 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8680 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    4059 micro
Összesen 2221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, a bőrét óvatosan alányúlva fellazítjuk.
  2. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon előpirítjuk, majd az apró kockára vágott májat hozzáadjuk.
  3. Közben a gomba is mehet utána bele. A két keményre főzött tojást is felkockázzuk, és mikor átpároltuk a májat is, elzárjuk a gázt alatta, és hozzáadjuk a tojást. A két másik nyers tojást beleütjük.
  4. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és azt is beletesszük a fokhagymával, a kicsavart zsemlével és a fűszerekkel együtt, és összekeverjük.
  5. A csirke bőre alá óvatosan betöltjük a tölteléket, és kívülről bedörzsöljük egy kis sóval, majorannával.
  6. A tepsibe vagy jénaiba egy kis zsiradékot kenünk, majd 20 percet fólia alatt pároljuk, és az utolsó 30 percben fólia nélkül sütjük tovább néha locsolgatva saját zsírjával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A csirkét nem kell forgatni, mert így a bőre, ha felül van, szép ropogós lesz, és nem esik ki a töltelék.

További receptek

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...