Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kuglóf Évi néni konyhájából

Töltött kuglóf Évi néni konyhájából
Töltött kuglóf Évi néni konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány napja ezt a kuglófot barátnőmnek, Gabinak készítettem el, de mivel akkor érkeztem haza a nyaralásból és csak szárított élesztőm volt otthon, nem igazán kelt meg a tészta. Az sárgabarackos joghurttal, aszalt sárgabarackkal és az általam főzött sárgabaracklekvárral készült, ezért most úgy gondoltam, más ízesítéssel sütöm meg. Ezúton is szeretném megmutatni Gabinak, hogy meg tudom sütni, csak pechem volt. Természetesen neki is újra meg fogom sütni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejhez kanálnyi cukrot keverünk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk megkelni.
  2. Az utolsó 4 alapanyag kivételével ruganyos tésztát dagasztunk, majd belekeverjük az aszalt áfonyát is, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, négy részre osztjuk, minden lapot kinyújtunk 40 x 10 cm-re. Közepébe lekvárt teszünk és hengerré sodorjuk. Összefonjuk, mint egy kalácsot, és kuglófformába körbefektetjük, hogy a tészta szélei fedjék egymást.
  4. A megmaradt tojásfehérjét néhány kanál tejszínnel elkeverjük, megkenjük vele a tészta tetejét, megszórjuk dekorcukorral.
  5. 160 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperlekváros kuglóf, áfonyás kuglóf, aszalt áfonyás kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 08:13

Én is. Látom igen kedveled a kelt tésztát. Finom is az. Elég sokat is készítek belőle. Szép napot! Üdv: Évi néni

646
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
friss élesztő 2 dkg
gyümölcsjoghurt 2.5 dl
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 55 dkg
sikér 1 ek
citruspor 0.5 ek
aszalt gyümölcsök 10 dkg
szamócadzsem 40 dkg
színes cukorka 2 ek
habtejszín 10 ml
tojásfehérje 2 db