Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini almás-fahéjas kuglóf

Mini almás-fahéjas kuglóf
Mini almás-fahéjas kuglóf
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept kicsit másképp volt, de én a saját ízvilágomra alakítottam. Isteni finom lett. Ebből az adagból 21 mini kuglóf készül el. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

  • 15 dkg puha vaj + a kikenéshez
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg cukor +1 vanília cukor
  • 1 mk fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt</span>
  • 15 dkg finomliszt 
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 1 dl fehér joghurt

A töltelékhez:

  • néhány db alma kompót (apróra vágni)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és tojással habosra keverjük. 
  2. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük (kivéve a kakaót, mert azt később keverjük hozzá).
  3. A kuglófformát előkészítjük, vajazzuk-lisztezzük, ha szükséges.
  4. A tészta felét beletöltjük a formába, belenyomkodjuk az apróra vágott almát, majd ismét tésztát öntünk rá.
  5. A tészta felét ezzel a módszerrel elhasználjuk, másik felébe keverjük a kakaót, és a többit úgy sütjük ki.
  6. 160-170 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini kuglóf, almás mini kuglóf, fahéjas-almás kuglófok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!