Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kuglóf Évi nénitől

Diós kuglóf Évi nénitől
Diós kuglóf Évi nénitől
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam, az interneten mindenki kalácsot "horgol", hát én is kipróbáltam. Nagyon egyszerű és mutatós. Ez volt az apropója a kalácsnak. 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Minden szobahőmérsékletű hozzávalót keverőgép táljába mérünk, és rugalmas, fényes tésztát gyúrunk belőle, melyet letakarva duplájára kelesztünk.
  2. A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, és kb. 30 %-át kivéve belőle, vékony lappá nyújtjuk, kb.15x40 cm-esre. Ezt a közepén bevagdaljuk 2 cm-enként, a tészta mindkét szélétől számított kb. 3 cm-re. Az első vágáson áthúzzuk a második szálat, és mintha horgolnánk, folytatjuk a következőkkel. A tészta széleit egyenesre vágjuk.
  3. A maradék tésztát is kinyújtjuk kb. 40x25 cm-re, és megtöltjük, majd feltekerjük.
  4. A tekercs tetejére helyezzük a "horgolt" tésztacsíkot.
  5. A tekercset egy előre jól kivajazott, lisztezett kuglófformába fektetjük körben, végeit a találkozásnál összenyomjuk. Tetejét felvert tojással megkenve, fólia alatt 20-30 percet kelesztjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen megsütjük a kalácsot 35-40 perc alatt.

Töltelék

  1. A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük kihűlni.
  2. A kihűlt diót durvára daráljuk, majd a tejjel és cukorral feltesszük összeforralni.
  3. Ha felfőtt, félretesszük kihűlni, de közben beleforgatjuk a darabokra vágott, aszalt gyümölcsöket is.
  4. Mire meghűl a töltelék, a dió és a gyümölcsök felszívják a tejet.
  5. A fent leírt módon a tésztát megtöltjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós kalács, horgolt kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

443
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
sűrített tej 300 ml
gyümölcscukor 2 dkg
vaj 5 dkg
1 csipet
instant élesztő 7 g
dió 20 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
tej 1 dl
aszalt sárgabarack 5 dkg
vörösáfonya 5 dkg
kandírozott citromhéj 5 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg