r
Nosalty Logó

Diós kuglóf Évi nénitől

Évi néni
Diós kuglóf Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

443
Kalória
10g
Fehérje
64.1g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
22.5g
Víz
32.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
29g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4975.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    769.5 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 5322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Minden szobahőmérsékletű hozzávalót keverőgép táljába mérünk, és rugalmas, fényes tésztát gyúrunk belőle, melyet letakarva duplájára kelesztünk.
  2. A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, és kb. 30 %-át kivéve belőle, vékony lappá nyújtjuk, kb.15x40 cm-esre. Ezt a közepén bevagdaljuk 2 cm-enként, a tészta mindkét szélétől számított kb. 3 cm-re. Az első vágáson áthúzzuk a második szálat, és mintha horgolnánk, folytatjuk a következőkkel. A tészta széleit egyenesre vágjuk.
  3. A maradék tésztát is kinyújtjuk kb. 40x25 cm-re, és megtöltjük, majd feltekerjük.
  4. A tekercs tetejére helyezzük a "horgolt" tésztacsíkot.
  5. A tekercset egy előre jól kivajazott, lisztezett kuglófformába fektetjük körben, végeit a találkozásnál összenyomjuk. Tetejét felvert tojással megkenve, fólia alatt 20-30 percet kelesztjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen megsütjük a kalácsot 35-40 perc alatt.

Töltelék

  1. A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük kihűlni.
  2. A kihűlt diót durvára daráljuk, majd a tejjel és cukorral feltesszük összeforralni.
  3. Ha felfőtt, félretesszük kihűlni, de közben beleforgatjuk a darabokra vágott, aszalt gyümölcsöket is.
  4. Mire meghűl a töltelék, a dió és a gyümölcsök felszívják a tejet.
  5. A fent leírt módon a tésztát megtöltjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Láttam, az interneten mindenki kalácsot "horgol", hát én is kipróbáltam. Nagyon egyszerű és mutatós. Ez volt az apropója a kalácsnak. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek