Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A szamóca, vagy más néven földi eper ízletes és illatos és egészséges gyümölcs, amely kiváló alapanyag dzsem készítésére. A lekvárkészítés célja, hogy hosszabb távon, hűtés nélkül tárolhassuk a gyümölcsöt, amit úgy érhetünk el, hogy cukorral vagy mézzel főzzük fel a gyümölcsöt. A cukor ugyanis segít a tartósításban, a hő pedig a felesleges vizet távolítja el, aminek eredményeként a gyümölcs besűrűsödik. Mivel a szamóca nem utóérő gyümölcs, ezért csak teljesen érett gyümölcsből szabad dzsemet készíteni. Az sem baj, ha a gyümölcs kicsit túlérett, ugyanis ekkor a legnagyobb a gyümölcscukor tartalma. A szamóca pektintartalma alacsony, ezért sűrű lekvárt csak hosszabb főzési idő után kapunk, de sűríthetjük a szamócadzsemet más, magasabb pektin tartalmú gyümölccsel, vagy természetes zselésítő anyagokkal. A szamóca előkészítésekor ügyeljünk arra, hogy csumáját csak mosás után távolítsuk el, különben az üregükbe jutó víz eláztatja, ízetlenné teszi a gyümölcsöt.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Szamócadzsem alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!