Töltött kacsa
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g kacsahús338 kcal
-
88g csirkemáj104 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
623
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g kacsahús1350 kcal
-
350g csirkemáj417 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2487
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45.6g kacsahús62 kcal
-
16g csirkemáj19 kcal
-
4.9g zsemle13 kcal
-
22.8g vöröshagyma8 kcal
-
2.7g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
4.6g fehérbor4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
114
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1716.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 883 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 405.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2964 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 2958 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
623
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 266.6 g
Zsír
-
Összesen 89.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6867.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 397 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 3532 mg
-
Nátrium 1876 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1622.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11854 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 62 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2486 micro
-
Kolin: 1428 mg
-
Retinol - A vitamin: 11832 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 140 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
2487
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 540 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg csirkemáj
-
2 db zsemle
-
50 dkg vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 ek mustár
-
1 dl fehérbor
-
1 kávéskanál ételízesítő
Elkészítés
- Az egész kacsát bedörzsöljük belül sóval, borssal, ételízesítővel, 2 gerezd lereszelt fokhagymával, kívülről csak sóval, és hűtőben 1 óráig állni hagyjuk.
- Közben megcsináljuk a tölteléket. A májat elkaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemzölddel. Belerakjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást, a mustárt, 1 pici lereszelt hagymát és 1 gerezd lereszelt fokhagymát.
- Jól összekeverjük, és ezzel töltjük meg a kacsánkat. Jól bevarrjuk a nyílást. A kacsát egy tepsibe tesszük, és mellérakjuk a megmaradt hagymát és fokhagymát, és a fehérbort is mellé öntjük. A kacsa bőrét tetszőleges módon beirdaljuk, és ahol vastagabb zsírréteg van a bőr alatt, meg is szurkáljuk.
- Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük.
- Levesszük róla az alufóliát, kiszedjük mellőle a hagymadarabokat. Megint megszurkáljuk a zsírosabb részeken, hogy kisüljön belőle a zsír, és ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 36
- 7 napos nézettség: 246
- Össznézettség: 105177
- Feltöltés dátuma: 2010. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Dinsztelt burgonyával és dinsztelt káposztával tálaljuk.