Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött marhahús

Töltött marhahús
Töltött marhahús
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött marhahús családi recept nálunk.  Nagyobb ünnep nem múlhat el nélküle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeletekre ráfektettem a sonkát, pár szelet gombát, és 1-1 keménytojást. A húst felhajtogattam, hogy mindenhol befedje a benne lévőket, majd  szilikonos madzaggal összekötöttem, de össze is lehet tűzni.
  2. Kevés olajon megpároltam a vöröshagymát, beletettem az apróra vágott fokhagymát, és a húsok minden oldalát fehéredésig sütöttem rajta.
  3. Felöntöttem vízzel, és a vörösborral, hozzáadtam a karikára vágott sárga és fehérrépát, sóztam, borsoztam, kevés piros paprikát szórtam bele, és lassú tűzön puhára pároltam.
  4. Az utolsó negyedórában hozzátettem a maradék gombát is. Amikor kész lett, egy mozdulattal lekaptam róla a szilikonos madzagot, félbevágtam a kis gombócokat.
  5. A petrezselymes rizs jó köret volt hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 629
elküldve: 3
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Marhahús töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Tue, 2010-05-25 19:10

Ez nagyon jól néz ki! Hol lehet beszerezni ezt a szilikonos madzagot ? köszi era

483
marhafelsál 60 dkg
prágai sonka 15 dkg
főtt tojás 4 db
gomba 4 közepes db
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vörösbor 1.25 dl