r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 1344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsról levágjuk a hártyákat, felesleges fehér lifegő részeket, majd éles késsel hosszában precízen úgy vágjuk fel, hogy ki tudjuk hajtogatni, mint egy zsebkendőt.
  2. Fűszerezzük be kívül-belül sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával és kevés reszelt citromhéjjal, majd tekerjük fel, és hagyjuk egy-két órát pihenni.
  3. Ha már beért a fűszerezés, hajtogassuk ki a húst, és tegyünk bele két szál előfőzött spárgát. A kecskesajtot villával törjük össze, és ezt is töltsük bele.
  4. Ezután a húst óvatosan göngyöljük fel, és tűzzük össze alaposan hústűkkel vagy fogpiszkálókkal, nehogy kifolyjon belőle a sajt.
  5. Serpenyőben az így kapott henger minden oldalát pirítsuk meg némi vajon, majd mehet a sütőbe tovább 10 percre.
  6. A képen látható még két kis adag zöldségpüré zellerszárból, illetve sárgarépából készült.
  7. Érdemes még salátát adni hozzá némi öntettel, melyhez egy kis üvegbe tegyünk 5 evőkanál extraszűz olívaolajat, egy evőkanál balzsamecetet, friss, aprított mentaleveleket és egy gerezd fokhagymát egészben, hagyjuk kicsit állni, majd rázzuk meg párszor, és már önthetjük is a salátára. Néhány mentalevelet még a tányér díszítéséhez is felhasználtam.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14142
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a tavalyi malacpecsenye sütése előtt levágtam róla a szűzpecsenyét, és spárgával, juhtúróval töltve készítettem el gyors ebédnek, az akkor nagyon jól sikerült. Múlt hétvégén gyors ebédre volt szükségem, így vettem egy szűzpecsenyét. A hús fűszerezéséhez a harmincas évekből származó Ínyesmester szakácskönyvéből merítettem ihletet. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?