r
Nosalty Logó

Emeletes padlizsán szeletek

Sárika konyhája-Bíró Sára
Emeletes padlizsán szeletek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

396
Kalória
12.5g
Fehérje
26.4g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
420.1g
Víz
43.4g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
15g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    420.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 396 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 792 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk hosszában, megsózzuk. Kb. 10 percig hagyjuk, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.
  2. A pestot olívaolajjal összekeverjük, és minden padlizsánt egy ecsettel megkenünk. Egy serpenyőbe kb. egy evőkanálnyi olajat teszünk és mindkét oldalát megsütjük.
  3. Egy kerek tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, erre olívaolajat és beletesszük a padlizsán szeletek felét, erre fetasajtot teszünk majd rátesszük a második szeletet.
  4. A tetejére fetát és reszelt pecorinót rakunk , illetve egy egy szelet paradicsomot. Középre egy bazsalikom és forró sütőbe toljuk. Kb. 15 perc alatt összesütjük.
  5. Ha nincs pestonk fűszerként használható szárított bazsalikomot, vagy oregánót, és napraforgómagot… stb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...